Кілька десятків людей на день: РФ втратила більшу частину бригади у Вовчанську, — ЗСУ
Кілька десятків людей на день: РФ втратила більшу частину бригади у Вовчанську, — ЗСУ

Кілька десятків людей на день: РФ втратила більшу частину бригади у Вовчанську, — ЗСУ

Як розповів речник Віталій Саранцев, 10 травня росіяни втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138-ї мотострілецької бригади. Крім того, великих втрат зазнали 83-й і 157-й танкові полки.

З початку наступу на півночі Харківської області ЗС РФ втратили у Вовчанську більшу частину бригади, а також "сточили" два танкових полки. Про це розповів спікер оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев LIGA.net.

Він зазначив, що з 10 травня росіяни втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138-ї мотострілецької бригади. Крім того, великих втрат зазнали 83-й і 157-й танкові полки.

Повідомляють, що штатна чисельність мотострілецьких бригад в армії РФ — до 5000 особового складу, а у танкових полків — 94 одиниці техніки. Саранцев також сказав, що російські бригади на Харківському напрямку іноді втрачають по кілька десятків окупантів на день.

Важливо Сили РФ для прориву під Харковом розбиті: росіян посилають у бій з одним завданням, — Жорін

Тепер же, як ідеться в матеріалі, росіяни змушені вводити нові резерви або перекидати підрозділи з інших напрямків.

"Тобто виглядає так: заходить бригада або полк, протягом кількох тижнів атакує, зазнає шалених втрат, затикає дірки резервами, поступово переформовуючи штурмові групи, зменшуючи їхню кількість, або кількість задіяних у них людей", — пояснив він.

За словами військового, якщо окупанти залучають резерви, то їх підтягують за "кілька годин", а для перекидання підрозділу з іншого напрямку загарбникам потрібно кілька діб.

За словами спікера, навряд чи російські поповнення заходять у 100% комплектації. Втрати особового складу можуть сягати 40% і навіть вище. При тому, що згідно з "підручником", частина вважається небоєздатною при втратах 30%.

Саранцев сказав, що практично з усіма підрозділами ЗС РФ, які зараз воюють у Харківській області, українським військам доводилося мати справу до цього. Наприклад, 155-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту займалася мародерством у Київській області ще 2022 року.

"18-та мотострілецька дивізія 11 армійського корпусу також воювала в Харківській області у 2022 році. Практично всі вони так чи інакше брали участь у війні проти України", — сказав Саранцев.

Раніше повідомлялося, щоРФ увійшла на Харківщину з іншого боку і просунулася. Російські військові мали успіх у Глибокому на півночі Харківської області. Протягом доби позиційні бої тривали під низкою населених пунктів, розповіли аналітики ISW.

Теги за темою
Україна війна Збройні сили України Харків Харківська область
Джерело матеріала
loader