Цікаві факти про півонію: які вони бувають
Цікаві факти про півонію: які вони бувають

Цікаві факти про півонію: які вони бувають

Півонії – одні з найулюбленіших квітів багатьох садівників, їх дуже цінують і флористи завдяки розмаїттю форм і кольорів. Напевно, ви також любите півонії, проте чи все вам відомо про ці прекрасні квіти? 

Різновиди півоній

Півонії бувають різних видів і сортів, кожен з яких має свої унікальні характеристики. Придбати деякі з них можна просто зараз із доставленням у вашому місті, завітав у магазин квітів BuketLand, Основними видами півоній, які можна зустріти в садах та на квіткових ринках, є:

  • Трав'янисті півонії — найбільш поширений вид, що росте як багаторічна трав'яниста рослина. Ці півонії мають різноманітні кольори квітів: від білого та рожевого до червоного і фіолетового. Кущі трав'янистих півоній сягають висоти до 1 метра і розквітають зазвичай наприкінці весни чи на початку літа.
  • Деревоподібні півонії розрізняються тим, що мають дерев'янисті стебла і можуть виростати до 2 метрів у висоту. Їхні квіти зазвичай більші і яскравіші. Деревоподібні півонії цвітуть трохи пізніше, зазвичай у червні.
  • Півонії Ітон — гібридний вид, який поєднує найкращі характеристики трав'янистих і деревоподібних видів. Вони мають міцні стебла, великі квіти й триваліший період цвітіння.

Півонії мають багату історію і культуру, про них відомо безліч цікавих фактів, завдяки яким ці квіти стали привабливішими. 

Цікаві факти про півонії

Наразі буде цікаво дізнатися про деякі цікаві факти, завдяки яким, до речі, ці квіти стали дуже популярними:

  • Півонії вирощували в Китаї понад 2000 років тому. Вони вважалися імператорськими квітами й символізували заможність і честь. Коріння півоній часто використовували в китайській медицині для лікування різних захворювань.
  • У багатьох культурах півонії символізують кохання, щастя та процвітання. В Європі вони стали популярними в епоху Відродження і часто використовувалися в живописі та літературі як символ краси та благородства.
  • Півонії відомі своїм приємним ароматом, який варіюється від солодкого до пряного. Деякі сорти півоній мають дуже сильний аромат, що відчувається на значній відстані.

Якщо вам потрібний гарний подарунок з бездоганним оформленням, можна замовити півонії Київ в професійному квітковому магазині Букетленд. Це місце, де цінують красу і якість, тож ваше уявлення про гарні півонії точно будуть виправдані.

Є також відомості про кущі півоній, які квітли понад 50 років поспіль, не втрачаючи своєї краси та життєздатності. Проте аби зберегти красу квітування, варто докласти певних зусиль. 

Півонії дуже популярні у весільних букетах та композиціях завдяки розкішному вигляду та символічному значенню. Вони добре поєднуються з іншими квітами — трояндами, ліліями та гортензіями

Півонії неймовірно красиві й витривалі, гарний декоративний кущ може прикрасити будь-який сад, а букет з цих квітів стане завжди чудовим подарунком. Завдяки своєму розмаїттю відтінків і форм півонії залишаються одними з найпопулярніших квітів у всьому світі. А останні роки, вони стали настільки популярними, що жодне свято без них не обходиться.

Джерело матеріала
loader