Паризькі ресторани у центрі обурюються несподіваною вимогою закрити тераси через Олімпіаду
Паризькі ресторани у центрі обурюються несподіваною вимогою закрити тераси через Олімпіаду

Паризькі ресторани у центрі обурюються несподіваною вимогою закрити тераси через Олімпіаду

Численні заклади у центрі Парижа висловили обурення вимогою до них закрити тераси у зв’язку з проведенням Олімпійських ігор.

Про це повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда".

За наказом префектури поліції Парижа сотні ресторанів у центрі французької столиці повинні будуть згорнути свої тераси задля Олімпіади.

"Мене дуже тішить те, що ці ігри проходять у Парижі.

Але давати розпорядження про закриття сотень терас за кілька днів до початку змагань – це ненормально… Ми сподівалися на кращу координацію між оргкомітетом, мерією, префектурою і бізнесом", – заявив Стефан Маніголд, власник 11 ресторанів Парижа та очільник об’єднання рестораторів.

Тим часом в уряді попередили, що парижани мають бути готові до перекриття кільцевої дороги Парижа у день відкриття змагань, пише Le Parisien.

Міністерка з питань транспорту Патріс Вергрієт зазначила, що до столиці буде їхати велика кількість спортсменів та супроводжуючих делегацій, а також десятки лідерів держав.

"Можливо, щонайменш частина кільцевої дороги буде зарезервована для цього… Гарантувати безпеку транспортування атлетів і при цьому залишати відкритим рух на кільцевій у звичайному режимі – це дуже складно", – заявила вона.

Напередодні повідомляли, що ізраїльську делегацію на чолі з президентом Іцхаком Герцогом 40 хвилин не випускали з літака в аеропорту Парижа через потенційну загрозу безпеці.

Також неофіційно стало відомо про затримання у Парижі вихідця з Росії, який міг готувати неприємності під час Олімпіади.

Міністр внутрішніх справ Франції казав, що побоюється спроб Росії використати Олімпіаду з метою шпигунства чи дискредитації Франції.

За його словами, до участі в організації Олімпіади не допустили близько тисячі осіб, щодо яких виникли підозри у втручанні в інтересах іноземної держави.

Джерело матеріала
loader
loader