Грандіозна церемонія. Відкриття Олімпіади у ПарижіСюжет
Грандіозна церемонія. Відкриття Олімпіади у ПарижіСюжет

Грандіозна церемонія. Відкриття Олімпіади у ПарижіСюжет

Вперше церемонія відкриття Олімпіади проходила не на стадіоні, а в центрі міста, олімпійські команди світу пропливли парадом по річці Сені на човнах.

 

У Парижі офіційно відкрили Олімпійські ігри. Вперше церемонія відбулася не на стадіоні, а в самому центрі міста. Олімпійські команди світу пропливли парадом річкою Сеною на човнах. За цим дійством спостерігали близько 300 тисяч глядачів.

 

 

Флотилія провезла понад 10 тисяч спортсменів 6-кілометровим маршрутом. Човни пропливли повз найвідоміші мости і пам’ятки міста, включаючи собор Нотр-Дам і Ейфелеву вежу.

 

Цей грандіозний захід розпочався за відносно ясної погоди, але потім полив дощ і майже не припинявся до кінця дійства.

 

 

Після завершення параду команд по Сені пронісся металевий кінь із наїзницею та з олімпійським прапором на плечах.

 

 

 

За лічені години до відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі французька залізнична компанія SNCF заявила, що її об’єкти — колії та вокзали — зазнали вандалізму у різних регіонах країни. Зокрема, повідомляється про підпали.

 

У компанії впевнені, що мета атак паралізувати швидкісне сполучення в країні.

 

Залізничне полотно пошкоджено на напрямках на захід, схід та північ від Парижа в проміжку між 01:00 та 05:30 за місцевим часом. На паризькому вокзалі Монпарнас, звідки поїзди йдуть на захід Франції, у п’ятницю вранці утворилися величезні черги.

 

Значна кількість поїздів скасовано. За словами представників SNCF, у п’ятницю перебої в повідомленні відчули на собі близько 250 тисяч пасажирів, а за вихідні їх кількість зросте до 800 тис.

 

За словами представників SNCF, судячи з проданих квитків, п’ятниця мала стати одним із найжвавіших днів на французьких залізницях: тисячі людей прямували до Парижа в день відкриття Ігор і тисячі збиралися виїхати з міста в літні відпустки.

 

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь заявив, що диверсії були добре підготовлені та скоординовані, масштаби завданих збитків величезні та дуже серйозні. Він подякував пожежникам, які працюють на місцях підпалів, і запевнив, що служби безпеки вже шукають винних.

 

У свою чергу, представник Національного олімпійського та спортивного комітету Франції (CNOSF) Давид Лаппартьєн запевнив, що, наскільки йому відомо, жоден учасник Ігор від актів саботажу не постраждав.



Теги за темою
Париж
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader