Хто має перевагу у русі? Швидке завдання на знання ПДР
Хто має перевагу у русі? Швидке завдання на знання ПДР

Хто має перевагу у русі? Швидке завдання на знання ПДР

На непростих перехрестях легко можна заплутатися з черговістю проїзду. Це ділянки підвищеної небезпеки, а щоб знизити ризик виникнення аварійних ситуацій важливо регулярно оновлювати знання ПДР.

Тож пропонуємо перевірити себе цікавим тестом. Уважно подивіться на зображення та спробуйте швидко визначити, хто має перевагу у русі.

Який транспортний засіб у даній ситуації має перевагу в русі?

  • Трамвай;
  • Автомобіль.

Пояснення

Перехрестя - місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг. Не вважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території.

Перехрестя, де черговість проїзду визначається сигналами світлофора чи регулювальника, вважається регульованим. На такому перехресті знаки пріоритету не діють.

У разі вимкнення світлофора або його роботи в режимі миготіння сигналу жовтого кольору та відсутності регулювальника перехрестя вважається нерегульованим і водії повинні керуватись правилами проїзду нерегульованих перехресть та установленими на перехресті відповідними дорожніми знаками.

Хто має перевагу у русі? Швидке завдання на знання ПДР

Пункт 16.7 ПДР встановлює, що якщо сигнал регулювальника або зелений сигнал світлофора дозволяють одночасно рух трамвая і нерейкових транспортних засобів, трамваю надається перевага незалежно від напрямку його руху.

Правильна відповідь

У даній ситуації перевагу в русі має трамвай.

Раніше OBOZ.UA публікував не менш цікаве завдання про те, хто з водіїв порушить правила на повороті.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader