F-16 скоро застосують на полі бою: Маркарова повідомила, коли це станеться
F-16 скоро застосують на полі бою: Маркарова повідомила, коли це станеться

F-16 скоро застосують на полі бою: Маркарова повідомила, коли це станеться

Американські винищувачі F-16 буде залучено на полі бою в Україні вже цього року. Наразі українська дипломатія у Сполучених Штатах працює над збільшенням кількості підготовки пілотів та персоналу.

Про це українцям розповіла посол України в США Оксана Маркарова. За її словами, вся наша дипломатія в США працює по формулі "більше підтримки Україні, і більше обмежень для Росії". Проте Маркарова закликала "не забувати, що це передвиборчий момент у США".

"2024 рік – це рік, в якому винищувачі F-16 будуть у нас, і їх застосують на полі бою. Зараз ми працюємо над стрімким збільшенням кількості тренувань, збільшенням кількості підготовки підтримуючого персоналу і над наближенням постачання літаків", – зазначила Маркарова.

Проте першочергове, за її словами, завдання української дипломатії – це посилення протиповітряної оборони. Найближчі місяці, як стверджує дипломатка, покажуть "серйозне збільшення постачання зброї на фронт та ППО для захисту українських міст".

"Перше – це протиповітряна допомога. Це і питання додаткових установок, які вже почали заходити. Було оголошення про той Patriot, який з Німеччини до нас потрапив. Ми працюємо над додатковими п'ятьма системами, які будуть заходити. Також системи, які були замовлені попередньо – NASAMS та інші – ми вже найближчим часом побачимо на службі у наших військах", – пообіцяла Маркарова.

Як повідомляв OBOZ.UA, F-16 в Україні будуть мати певні обмеження і, наприклад, не літатимуть на лінії бойового зіткнення. Це стверджує головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Нещодавно державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Данія та Нідерланди розпочали процес передачі Україні перших літаків F-16. Винищувачі вже перебувають на шляху до нашої країни.

При цьому раніше повідомлялося, що перші винищувачі F-16, які прибудуть до України, ймовірно, будуть пробною партією, яка відпрацьовуватиме посилення протиповітряної оборони наших критичних об'єктів на заході або на сході.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader