Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором
Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором

Мережко - про участь росіян на Олімпіаді: Їх не має бути навіть під нейтральним прапором

Російські спортсмени не повинні брати участь в Олімпійських іграх у будь-яких статусах, бо вони є носіями рашистської ідеології, і використовують будь-які спортивні досягнення для її виправдання.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко у коментарі Укрінформу.

«Російські спортсмени є носіями рашистської ідеології, і вони використовують будь-які спортивні досягнення для її виправдання, тому жодних російських спортсменів на Олімпіаді не має бути», – розповів Мережко.

Він наголосив, що Росія все використовує в якості зброї, в тому числі спорт.

«Крім того, для Росії важливою є мілітаризація спорту – спорт там тісно пов’язаний з армією і пропагандою. Тобто російський спорт є зброєю гібридної війни», – додав голова комітету.

Він також висловив жаль з приводу того, що Міжнародний олімпійський комітет допустив російських спортсменів до участі в Іграх під нейтральним прапором.

«З одного боку, добре те, що російська делегація не буде брати участь в Олімпійських іграх, але, з іншого, на жаль, що МОК не пішов до логічного кінця у цьому питанні. Комітет дозволив російським спортсменам брати участь в Олімпіаді під нейтральним прапором, - зауважив Мережко. - Гірше те, що МОК не звернув увагу на те, що російські спортсмени у своїх соціальних мережах, інтерв’ю, підтримують російську агресію проти України. Їх треба було б виключити з участі в Олімпійських іграх, тому що підтримка агресії – це не спортивна поведінка, вона порушує сам олімпійський дух. На превеликий жаль, Міжнародний олімпійський комітет цього не зробив».

Як повідомляв Укрінформ, до Парижа на Олімпійські ігри приїдуть близько 16 спортсменів країни-агресора, які виступатимуть під нейтральним прапором. За словами т.в.о. міністра спорту та молоді України Матвія Бідного, російський прапор взагалі заборонено на всій території проведення Олімпійських ігор.

Теги за темою
Росія Франція
Джерело матеріала
loader
loader