Укренерго про світло: найскладніший період літа минув, чи чекати покращення - прогноз
Укренерго про світло: найскладніший період літа минув, чи чекати покращення - прогноз

Укренерго про світло: найскладніший період літа минув, чи чекати покращення - прогноз

На думку голови правління "Укренерго" Кудрицького, наступні кілька тижнів пройдуть з не такими жорсткими графіками відключення світла.

Найскладніший період літа у сенсі відключень світла вже пройдено, переконаний голова правління "Укренерго".

На брифінгу 26 липня він зазначив, що ситуація з електропостачанням на зараз покращилася.

​​"У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів, і зараз справді ситуація покращилася", - сказав він.

Укренерго повʼязує це зі спадом високої температури повітря і завершенням ремонту деяких енергогенеруючих потужностей. Усе це скорочує дефіцит електрики, підсумував Кудрицький.

"Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак - зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит", - сказав представник Укренерго.

Тому замість 3-4 черги було запроваджено 1-2. Кудрицький прогнозує покращення ситуації у наступні кілька тижнів.

"У деякі години дефіцит можу бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання. І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення, принаймні, у наступні декілька тижнів", - додав Кудрицький.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader