Гауляйтеру окупованої Луганщини Пасічнику оголосили нову підозру
Гауляйтеру окупованої Луганщини Пасічнику оголосили нову підозру

Гауляйтеру окупованої Луганщини Пасічнику оголосили нову підозру

Гауляйтеру окупованої Луганщини Пасічнику оголосили нову підозру

Йому інкримінують примусову мобілізацію українців у російську армію.

Правоохоронці задокументували нові злочини очільника окупаційної російської адміністрації у Луганській області Леоніда Пасічника. Служба безпеки України оголосила Пасічнику про нову підозру, повідомила пресслужба СБУ. 

Зазначається, що Пасічнику інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). За цими статтями колаборанту загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.

За даними слідства, Пасічний організував примусову мобілізацію мешканців окупованої території Луганщини до угруповань Південного військового округу РФ.

“Починаючи з 19 лютого 2022 року гауляйтер підписав декілька розпоряджень щодо “введення воєнного стану” та “мобілізації” на тимчасово захопленій частині регіону”, – розповіли в СБУ та додали, після цього окупанти примусово призвали на війну майже 80% робітників підприємств.

Як зауважили в СБУ, мобілізованих чоловіків після нетривалої підготовки на полігонах росіяни відправляють на “м’ясні” штурми позицій ЗСУ. У перші місяці повномасштабного вторгнення, за наявними даними, на фронті загинуло понад 70% мобілізованих.

Нагадаємо, український суд заочно засудив Пасічника до 12 років тюрми за статтями про посягання на територіальну цілісність і України та колабораційну діяльність. Саме Пасічник, який до 2013 року був полковником СБУ, а у 2017 році захопив владу в утвореній Росією “ЛНР”,  21 лютого 2022 року підписав так званий “договір про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу” між “ЛНР” та Російською Федерацією, а згодом і договір про приєднання Луганщини до Росії. Суд постановив, що підписаний Пасічником у 2022 році договір став формальним приводом для початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader