Прихована перлина: село з незвичайними будинками дарує людям шанс зануритися в минуле
Прихована перлина: село з незвичайними будинками дарує людям шанс зануритися в минуле

Прихована перлина: село з незвичайними будинками дарує людям шанс зануритися в минуле

Поселення славиться своїми жителями, які займаються рукоділлям, наприклад виготовленням весільних суконь на замовлення та куванням заліза. Туристи також можуть відвідати галерею сучасного мистецтва, чайну кімнату та рожевий сад.

У самому серці Англійської Рив'єри розташувалося невелике село Кокінгтон, яке здатне перенести людей із сучасності в минуле століття. Репортер газети Mirror Сайанн Філдінг відвідав поселення з солом'яними дахами, яке заховане за жвавим містом.

Кокінгтон — майже в буквальному сенсі слова прихована перлина. Село розташоване недалеко від пляжу Торкі (нещодавно названого "найгіршим містом Великої Британії") за звивистими дорогами й будинками, захованими в невеликій долині, яка приховує його від сторонніх очей.

Центральне місце в поселенні займає заміський парк площею 450 акрів із садом і лісом навколо. По краях нього стоять солом'яні будиночки та церква XI століття. Репортер зазначає, що вигляд будівель нагадує декорації до історичної драми.

У селі також можна відвідати Кокінгтон-Корт, де розташована історична садиба і понад 20 ремісничих майстерень, включно з галереєю сучасного мистецтва, чайною кімнатою і рожевим садом. Поселення славиться місцевими жителями, які займаються рукоділлям, наприклад виготовленням весільних суконь на замовлення.

Село із солом'яними дахами дарує людям шанс "потрапити" в минуле
Фото: Third Eye Traveller

Особливо виділяється Рекс Летан — коваль, відзначений нагородами, який зазвичай працює над реставраційними та консерваційними проєктами. У його майстерні відвідувачі можуть придбати вироби, зроблені вручну самим чоловіком, його донькою Кеті та їхнім учнем Віллом. Люди також можуть поспостерігати за їхньою роботою і дізнатися про давню майстерність ковальської справи.

У Кокінгтон-Корт також знаходиться Torbay Gin. З моменту запуску 2021 року заклад завоював золоту медаль IWSC за свій джин, що змінює колір.

Що стосується їжі, то традиційні чаї з вершками є обов'язковою стравою і часто розглядаються як головна визначна пам'ятка Кокінгтона.

"За минулі роки я сам спробував кілька таких чаїв і спостерігав за тим, як зростають і змінюються їхні виробники, але кожен з них залишався при своєму намірі подавати смачні девонські інгредієнти для вершкового і післяобіднього чаю", — зазначив репортер.

У селі дуже мало нерухомості, яка виставлена на продаж
Фото: tripadvisor

Одна з особливостей села, яка особливо сподобається дітям, — це ширські коні, що живуть у парку. Гості та місцеві жителі можуть або просто насолоджуватися їхньою красою і гладити їх, або покататися в кареті.

У селі дуже мало нерухомості, і коли вона надходить у продаж, її швидко розхапують. На момент написання статті на продаж виставлено одну з найвідоміших будівель у селі. Котедж Granary Cottage, що належить до II класу, розташований у самому центрі поселення.

Раніше Фокус повідомляв, що блогер показав занедбаний притулок королівської сім'ї. Будинок у багатьох місцях руйнується, але велич і дивовижна архітектура, включно з гвинтовими сходами житла, збереглися. Блогер Кайл Урбекс зміг побувати всередині старовинної будівлі.

Також стало відомо, що місто майбутнього, фінансоване мільярдерами,ризикує завдати величезної шкоди людям. Будівництво може обійтися округу в мільярди доларів і створить значний фінансовий дефіцит, а також може поставити під загрозу місцеві запаси води.

Джерело матеріала
loader
loader