«Тепломережі» просять харків’ян сплатити борги за тепло та гарячу воду
«Тепломережі» просять харків’ян сплатити борги за тепло та гарячу воду

«Тепломережі» просять харків’ян сплатити борги за тепло та гарячу воду

КП «Харківські теплові мережі» звертається до споживачів з проханням погасити заборгованість за тепло та гарячу воду. Як повідомив фінансовий директор КП «ХТМ» Ігор Горішний, на сьогодні сума боргу населення складає понад 7 млрд грн.

Щоб стало пройти опалювальний сезон, комунальникам за літо необхідно повністю децентралізувати систему опалення, що потребує значних фінансових ресурсів. Оплата споживачів є основним джерелом фінансування «Тепломереж», тому підприємство звертається до харків’ян з проханням якнайшвидше погасити борги.

Ігор Горішний нагадав, що у травні цього року набрав чинності закон, згідно з яким постачальники комунальних послуг можуть стягувати заборгованість зі споживачів через суд.  Тільки за 2023 рік і перше півріччя 2024-го на користь підприємства було винесено понад 10 тис. судових рішень на загальну суму 560 млн грн.

«Коли ми надсилаємо смс-повідомлення, що готуються позови до суду, то вони дійсно готуються. Але ми завжди готові йти назустріч, якщо людина веде діалог. Якщо ж боржник не йде на контакт, у нас немає іншого виходу, як спиратися на закон. Якщо судове рішення вже винесене, то ми не можемо вплинути на його хід. Тоді можливе блокування рахунків, арешт майна, автомобілів, земельних ділянок», — зазначив Горішний.

Джерело матеріала
loader
loader