Трамп випереджує Гарріс, але може програти – Times
Трамп випереджує Гарріс, але може програти – Times

Трамп випереджує Гарріс, але може програти – Times

Заміна представника від демократів нівелювала поштовх який отримав Трамп після замаху на нього і з’їзду партії, вважають соціологи.

Кандидат у президенти США Дональд Трамп випереджує свою ймовірну конкурентку від демократів Камали Гарріс на два пункти. Про це свідчать результати опитування YouGov для , яке було проведене після рішення президента Джо Байдена зняти свою кандидатуру з виборів.

Видання наголошує, що трохи більше ніж за три місяці до дня голосування 5 листопада “Трамп все ще може програти вибори”.

За даними опитування, до республіканця ставляться більш прихильно, ніж до Гарріс: 44% ймовірних виборців дуже або скоріше прихильно ставляться до колишнього президента. Про Гарріс так каже 41% опитаних. Водночас 50% ставляться несприятливо до Трампа і 51% – до Гарріс.

Зазначається, що Трамп залишається кандидатом, якому найбільше довіряють у двох важливих питаннях – економіці та імміграції. Він також попереду в питаннях зовнішньої політики та злочинності. Гарріс, тим часом, випереджає Трампа за рівнем довіри у вирішенні питань заборони абортів та тих, що стосуються навколишнього середовища.

“[Гарріс] Це людина, яка не проводила жодної кампанії в якості кандидата в президенти і не була в центрі уваги, як Байден протягом останніх чотирьох років. Тим не менш, вона починає так само сильно, як і Байден. Зняття кандидатури Байдена і висунення Гарріс в якості ймовірного кандидата – все це суперечить будь-яким наслідкам, які ми могли б спостерігати від подальших наслідків теледебатів, замаху на вбивство, з’їзду і вибору кандидатури Джей Ді Венса. Безумовно, з’їзд і висунення кандидата можуть бути позитивними подіями, які дають кандидату поштовх, тому, можливо, ми спостерігаємо нівелювання цих ефектів зміною Байдена на Гарріс”, – пояснив віце-президент з питань науки про дані та редактор з питань політики в США в YouGov Карл Бялік.

Тим часом за іншим опитуванням Гарріс випереджує Трампа на два відсоткові пункти в опитуванні.

Не все вирішено. Харріс може поборотися з Трампом



Теги за темою
США Дональд Трамп Рейтинг
Джерело матеріала
loader
loader