Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану за військову допомогу Росії
Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану за військову допомогу Росії

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Ірану за військову допомогу Росії

Україна приєдналася до рішення Ради ЄС про запровадження обмежувальних заходів проти Ірану за військову підтримку агресивної війни Росії проти України та за постачання зброї в інші «проблемні» регіони світу, зокрема на Близький Схід та у регіон Червоного моря.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС з приводу приєднання третіх країн до відповідного рішення Євросоюзу, що оприлюднена на сайті Європейської ради.

«15 липня 2024 року Рада ЄС ухвалила рішення про продовження дії обмежувальних заходів з огляду на військову підтримку Іраном російської агресивної війни проти України та збройних груп і формувань на Близькому Сході та в регіоні Червоного моря… Країни-кандидати Північна Македонія, Албанія, Україна, Республіка Молдова та Боснія і Герцеговина, поряд з країнами Європейської зони вільної торгівлі Ісландією, Ліхтенштейном та Норвегією, членами Європейського економічного простору, приєдналися до цього рішення Ради ЄС», - йдеться у повідомленні.

Своїм рішенням Рада ЄС продовжила дію санкцій проти Ірану до 27 липня 2025 року та вирішила включити додатково чотирьох осіб та дві установи до санкційного переліку, який міститься у додатку до рішення Ради ЄС.

Перераховані вище країни, включаючи Україну, взяли на себе зобов’язання забезпечити відповідність національної політики згаданому рішенню Ради ЄС. Європейський Союз взяв до уваги такі зобов’язання та привітав їх.

Як повідомлялося, 14 травня 2024 року Рада ЄС розширила рамки застосування обмежувальних заходів ЄСз огляду на підтримку Іраном російської агресивної війни проти України та поширила цей санкційний режим на поставки іранських дронів та ракет, а також на іранські програми з виробництва дронів і ракет, які спрямовуються на підтримку збройних формувань на Близькому Сході та в регіоні Червоного моря.

Теги за темою
Росія Євросоюз Зброя Іран
Джерело матеріала
loader
loader