В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: скільки коштує на ринку
В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: скільки коштує на ринку

В Україні стрімко переписали ціни на популярний продукт: скільки коштує на ринку

В Україні відчутно здешевшали кавуни. Так, у липні 2024 року середня ціна на цей продукт знизилася на 33%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, – з 24,5 до 16,5 грн/кг.

Про це OBOZ.UA розповіла керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар" Тетяна Попович. Вона зазначила: зниження обумовлене кількома факторами. Зокрема:

  • Відмінним урожаєм у Закарпатті та Одеській області, де сприятливі погодні умови та збільшення площ під кавунами "привели до більшої кількості продукції на ринку, що сприяє зниженню цін".
  • Імпорт.

"Значний обсяг імпортованих кавунів із Туреччини та Греції. Імпорт кавунів із Туреччини зріс на 10%, а з Греції – на 8%, що дозволило утримувати ціни на низькому рівні", – пояснила Попович.

  • Попит, який зараз оцінюється як невисокий через дощову погоду. Що також сприяє зниженню цін.

"Ці фактори демонструють активну конкурентну боротьбу та стабільне насичення ринку кавунами. Що сприяє зниженню цін на цей продукт у липні 2024 року", – резюмувала Попович.

Які ціни в супермаркетах

У супермаркетах же 26 липня, замоніторингом OBOZ.UA, кавуни коштують у середньому 17,11 грн/кг. В окремих мережах ціни коливаються від 14,99 до 19,9 грн/кг. Зокрема:

  • Metro – 16,54 грн/кг;
Скільки коштує кавун у Metro
  • ЕКОмаркет – 19,9 грн/кг;
  • Megamarket – 16,99 грн/кг;
У Megamarket на кавуни акція
  • Novus – 14,99 грн/кг.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, правоохоронці накрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованої кави. Фігурант облаштував в Одесі приміщення, де в антисанітарних умовах фасував кавову сировину в упаковки з айдентикою світових брендів. Свою продукцію він розповсюджував в інтернеті, а також у місцевих торгових точках та ринках регіону.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader