В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про медикинь
В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про медикинь

В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про медикинь

В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про 24 медикинь з усієї України, які продовжують працювати і допомагати пацієнтам, попри складні умови і на прифронтових територіях.

Про це йдеться у пресрелізі UNFPA- Україна, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Виставка демонструє не просто самовіддану роботу українських медикинь, вона є свідченням їх стійкості, завзяття, відданості професії та любові до своєї країни. Медицина для кожної з них стала справою та стилем життя, а можливість допомогти тим, хто цього потребує, надихає та заряджає. Від імені Міністерства охорони здоров'я висловлюю щиру вдячність партнерам з UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, а також Посольствам Франції, Ісландії та Нідерландів, усім, хто долучився до організації цієї виставки. Ваша підтримка є важливою та цінною для нас», — сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про медикинь - Фото 1 В Українському домі відкрилася виставка «Словник хоробрості» про медикинь / Фото: Руслан Канюка. Укрінформ

Головною ідеєю проєкту «Словник хоробрості» є створення візуальних оповідей та психологічних портретів медичних працівниць, які щодня рятують життя і надають допомогу тим, хто найбільше цього потребує. З кожного інтерв’ю було виділене ключове слово, яке увійшло до «Словника хоробрості».

Важливо й те, що портрети медикинь створювали жінки-фотографки. Це уособлює жіночу солідарність і дало змогу краще передати глибину внутрішнього світу лікарок. Окрім фотографій, проєкт включає уривки з інтерв’ю з медиками, які ви можете послухати на сайті проєкту https://www.voicesofbrave.com/. Натиснувши на зображення героїні, ви можете дізнатися більше про її історію та залишити слова підтримки для неї.

Ініціатива реалізується в рамках гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та за фінансової підтримки урядів Франції, Ісландії та Нідерландів.

Виставка триватиме в Києві в Національному центрі «Український дім» (вул. Хрещатик, 2) з 26 липня до 1 серпня 2024 року. Вона організована UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та за фінансової підтримки урядів Франції, Ісландії та Нідерландів.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, за час повномасштабної війни внаслідок російських атак в Україні було пошкоджено 1637 медичних закладів.

Теги за темою
Україна Медицина
Джерело матеріала
loader
loader