Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію
Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію

Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію

Сьогодні, 26 липня у Франції пройде церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 року. «Главком» головні цікавинки цьогорічної церемонії. 

Захід запланований на Сені в Парижі. Початок події призначено на 20:30 за київським часом, а в прямому ефірі церемонію покажуть телеканали «Перший» та «Суспільне» (регіональні) та платформа «Суспільне Спорт». Організатори Олімпійських ігор вирішили влаштувати парад човнів на річці Сена замість звичної процесії в чаші головної арени змагань. Оффіційна частина презентації атлетів відбудеться на майдані Трокадеро поруч із Ейфелевою вежею. 

Отже, замість ходи легкоатлетичними доріжками тисячі спортсменів стануть учасниками річкового періоду. Натомість роль природних глядацьких трибун виконають набережні Сени. Концепція відкритого простору зробить Париж-2024 найбільшою церемонією відкриття з точки зору охоплення – аудиторії та географії.

Відкриття Олімпійських ігор-2024: що запланували організатори та де дивитися церемонію фото 1

Під час параду Сеною пройдуть майже 100 човнів. На бортах перебуватимуть представники понад двохсот країн. Спортсмени з невеликих команд розділять судна з іншими спортивними мікродержавами, а великі збірні матимуть власні, національні човни.

Маршрут олімпійської «регати» протягнеться від мосту Аустерліц на 6 км на захід повз історичні принади столиці Франції на кшталт собору Норт-Дам і музею Лувр до згаданого Трокадеро. Безпосередньо на майдані навпроти Ейфелевої вежі запалять олімпійський вогонь і оголосять Ігри відкритими.

Як повідомлялося, уже сьогодні,  26 липня, відбудеться церемонія відкриття Олімпійських Ігор-2024, яка пройде на річці Сені та стане революційною, адже атлети не йтимуть з прапорами, а пливтимуть на човнах. 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader