У школи для курсу «Захист України» закуплять нове обладнання
У школи для курсу «Захист України» закуплять нове обладнання

У школи для курсу «Захист України» закуплять нове обладнання

Для оновленого шкільного предмету "Захист України" передбачена закупівля низки обладнання.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків, передає кореспондент Укрінформу.

"Передбачено придбання нового обладнання - це і лазерні тири, і школи дронів, інші дидактичні матеріали для цього курсу", - сказав Сташків.

Він нагадав, що процес оновлення предмета "Захист України" розпочався ще у 2023 році, тоді ж в держбюджеті було передбачено кошти на відповідну субвенцію.

"Програма буде мати нові модулі, яких дотепер не було в предметі. Це управління дронами, домедична допомога, інженерні речі, повʼязані зі звʼязком, комунікаціями, інші напрямки, які будуть оновлені", - сказав Сташків.

Як додав заступник міністра, також триває навчання тренерів, які своєю чергою будуть навчати вчителів, що викладатимуть оновлений предмет.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки розробило проєкт модельної навчальної програми "Захист України" для 10–11 класів закладів загальної середньої освіти. На зміну викладання шкільного предмета «"Захист України" цього року спрямовується з бюджету 1,74 млрд грн.

Фото: АрміяІнформ

Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader