Микола Томенко про провал російської політики направленої на дискредитацію та зрив Олімпіади
Микола Томенко про провал російської політики направленої на дискредитацію та зрив Олімпіади

Микола Томенко про провал російської політики направленої на дискредитацію та зрив Олімпіади

Офіційно стартувала XXXIII літня Олімпіада-2024 в Парижі.

Враховуючи істерику і системну політику протидії та спроб зриву Олімпійських ігор в Парижі з боку росії та її слуг по світу, нині хочу навести переконливі факти перемоги України і Франції та водночас тотальної поразки путінської росії в цьому контексті.

1. На Олімпіаді в Парижі візьмуть участь 10 500 атлетів із 206 країн, які розіграють 329 комплектів медалей у 32 видах спорту;

(нагадаю, що до МОК входять 206 національних комітетів. Така велика чисельність, для прикладу в ООН - 193 країни, пояснюється участю держав із обмеженим суверенітетом)

2. ВПЕРШЕ на церемонії відкриття 7 500 спортсменів на 85 човнах пропливли Сеною і за цим дійством спостерігали близько 300 тисяч людей на спеціально побудованих трибунах на березі цієї річки;

3. На літні Олімпійські ігри в Парижі продано біля 9 мільйонів квитків, що є новим рекордом в історії всіх Олімпіад;

4. Прогнозую, що і рейтинги трансляцій змагань Паризької Олімпіади теж будуть рекордними.

Натомість Росія, яка останні роки переконувала, що Олімпіада без її спортсменів НЕПОТРІБНА і НЕМОЖЛИВА, домоглася такого:

1. Від Росії на Олімпіаді будуть присутні 15 так званих нейтральних спортсменів. Це найменша делегація для літніх Олімпійських ігор в історії Росії та СРСР. Менше росіян було лише в 1908 році за правління царя Миколи II - тоді Російську імперію представляли лише 6 спортсменів.

2. Пафосно прорекламовані Путіним так звані «Всесвітні ігри дружби» як «альтернативна Олімпіада» провалилися і тепер їх обіцяють провести в 2025 році.

Україна, звичайно, теж повинна винести певні уроки із підготовки до Олімпіади:

- ідея з можливим українським бойкотом Олімпіади, як на мене, була помилковою та призвела до зменшення чисельності нашої команди.

В Парижі нашу Державу представлятиме найменша з часів Незалежності команда у складі 140 атлетів у 23 видах спорту;

- регіональне представництво атлетів на Олімпаді-2024 показово демонструє хибність політики НОКівської команди часів Бубки, коли найкращі обласні відділення НОК (критеріями оцінки були кількість масових заходів та розданих інформаційних матеріалів) представлені НАЙМЕНШОЮ кількістю спортсменів;

- відсутність державної спортивної політики (ВР досі не може призначити Міністра спорту) та гонитва за грошима власників клубу призвела до формування ПЕРШОЇ в історії України олімпійської футбольної команди фактично із дублерів.

Але попри це, вже сьогодні можемо говорити про ПРОВАЛ російської політики направленої на дискредитацію та зрив Олімпіади та ПЕРЕМОГУ Украіни й Франції, які вже нині мають унікальну нагоду перетворити Олімпійські ігри на фестиваль СПОРТУ і МИРУ.

І не забуваємо вболівати за НАШУ КОМАНДУ, бо Олімпійські медалі воюючій Україні теж важливі і потрібні.


Джерело матеріала
loader
loader