Знімав «Повернення Баттерфляй»: помер відомий український режисер Олег Фіалко
Знімав «Повернення Баттерфляй»: помер відомий український режисер Олег Фіалко

Знімав «Повернення Баттерфляй»: помер відомий український режисер Олег Фіалко

Пішов із життя відомий український кінорежисер, сценарист та актор Олег Фіалко. Знаменитості, який знімав фільм «Повернення Баттерфляй», не стало у 78-річному віці. Упродовж тривалого часу він жив за кордоном, де боровся зі своєю хворобою.

Про це повідомив ексголова Національної спілки кінематографістів України Сергій Трімбач на своїй Facebook-сторінці.

 «Надсумна новина – пішов з життя кінорежисер Олег Фіалко (1946-2024). Місяць тому йому виповнилось 78 літ. Він хворів, довго і важко. Опинився на чужині, де знайшлися добрі люди – і допомогли. Та болячки все ж взяли гору… 78 – начебто й немало, одначе поважний вік з Олегом не в’язався. Він завжди виглядав людиною, зарядженою жити по-молодому. Мав дві освіти – кінознавчу і режисерську, а ще – був по-справжньому артистичним», - йдеться в повідомленні.

Довідково:

Олег Фіалко - український кінережисер та сценарист, заслужений діяч мистецтв та кореспондент Національної академії мистецтв України.

Він розпочав свою кар'єру 1973 року на кіностудії імені Довженка, де працював асистентом режисера, режисером і режисером-постановником.

Одночасно з цим він обіймав посади секретаря Спілки кінематографістів України, заступника начальника Головного управління культури КОДА і постійного президента кількох кінофондів.

 Його найвідомішими роботами є «Повернення Баттерфляй», «Пробивна людина», «Єралашний рейс», «Біч Божий» та багато інших кінокартин.

Знімав «Повернення Баттерфляй»: помер відомий український режисер Олег Фіалко - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
loader
loader