На нафту "повісили новий цінник": скільки коштують головні марки ресурсу
На нафту "повісили новий цінник": скільки коштують головні марки ресурсу

На нафту "повісили новий цінник": скільки коштують головні марки ресурсу

На світових ринках здорожчала нафта. Причина – побоювання розширення конфлікту на Близькому Сході.

Про це повідомляє Reuters. Зазначається, що станом на 10:07 за Грінвічем:

  • ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 7 центів, або 0,09% – до 81,2 долара за барель;
  • ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросли на 1 цент, або 0,01% – до 77,17 долара.

"Напруженість на Близькому Сході ... поширилася на кілька фронтів і загрожує перерости у ширший регіональний конфлікт. Що викликало побоювання інвесторів щодо потенційного впливу на видобуток сирої нафти у найбільшому у світі регіоні з видобутку ресурсу", – йдеться у повідомленні.

Водночас, наголошується, у першій половині 2024 року загальний імпорт мазуту до Китаю впав на 11%. Що викликало занепокоєння на ринку – адже ця країна є найбільшим у світі імпортером нафти.

"Побоювання з приводу ескалації напруженості на Близькому Сході спровокували нові закупівлі на ринку. Однак це зростання було дуже обмежене через побоювання через послаблення попиту в Китаї", – резюмували аналітики.

Зі свого боку, представники українського паливного ринку раніше зазначали: суттєве здорожчання нафти може призвести до значного зростання цін на бензин. Зокрема, йшлося про зростання цін на 5 грн/л при здорожчанні нафти до 100 доларів/барель.

"Стрибок цінника з 90 до 100 доларів, якщо він буде, це дуже серйозно. Здорожчання літра пального на 5 грн", – розповів директор однієї з великих українських мереж АЗС Олександр Мельничук.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше в Україні ухвалили законодавче рішення про підвищення акцизів на всі види автомобільного палива. При цьому йдеться про альтернативну версію документа, з нижчими фінальними ставками акцизу на автогаз.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader