Підпалювали військові авто: в Одесі спіймали шістьох кур’єрів-поплічників ФСБ
Підпалювали військові авто: в Одесі спіймали шістьох кур’єрів-поплічників ФСБ

Підпалювали військові авто: в Одесі спіймали шістьох кур’єрів-поплічників ФСБ

Після "команди" від ФСБ молодики вночі прибували до паркомісць військових авто, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали.

СБУ та Нацполіція нейтралізували в Одесігрупу молодиків, які на замовлення ФСБ Росії скоїли серію підпалів військових автомобілів. Так, за два тижні зловмисники намагалися знищити понад 15 службових позашляховиків.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

У різних частинах Одеси в результаті спецоперації правоохоронці майже одночасно затримали всіх учасників ворожого осередку, які підпалювали машини Сил оборони України. Це шестеро одеситів віком від 18 до 24 років, які працювали кур’єрами популярного сервісу доставки їжі.

За даними СБУ, юнаки потрапили до поля зору ФСБ як активні користувачі телеграм-каналів з пошуку легкого заробітку, де залишали свої "резюме". В одному з таких чатів парубкам відповів представник російської спецслужби, який запропонував гроші за знищення авто українських військових.

Так, юнаки діяли за командою одного куратора з ФСБ, і скоювали злочин переважно у парі. Наприклад, один зловмисник підпалював авто, інший знімав це на відео.

Працюючи під прикриттям кур’єрської доставки, фігуранти на власних скутерах об’їжджали місто, де встановлювали адреси паркування військових авто. Після цього вони відправляли фото потенційних цілей російському куратору для погодження.

"Після "команди" від фсб молодики вночі прибували до паркомісць військових авто, обливали їх легкозаймистою сумішшю та підпалювали. Далі фігуранти фільмували загоряння для "звітності" перед агресором", – йдеться в заяві СБУ.

Зазначається, що в подальшому ворог планував використати ці відео для проведення ІПСО проти України.

Читайте провідні новини дня:

  • Якою буде Україна через 15 років: військовий дав прогноз
  • Курс валют в Україні: долар знову дешевшає – купувати чи продавати
  • Хто і навіщо вбив Ірину Фаріон: таємниці та основні версії

В СБУ задокументували підривну діяльність і затримали усіх зловмисників за гарячими слідами. У фігурантів вилучено саморобні запалювальні суміші та мобільні телефони із доказами злочинів.

Усім шести затриманим повідомлено про підозру в перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

  • Працювала на РФ та готувала "порцію" фейків: на Кіровоградщині затримали жінку, яка підпалила авто нацгвардійця
  • У Рівному затримали агента російської ФСБ, який підпалив пікап ЗСУ: подробиці (фото)
  • Ґвалтували дівчат, катували дітей і завели рабів: Коростишівську банду накрили - деталі
Джерело матеріала
loader