ВР вирішила остаточно добити телеком-галузь України, ІнАУ категорично протестує
ВР вирішила остаточно добити телеком-галузь України, ІнАУ категорично протестує

ВР вирішила остаточно добити телеком-галузь України, ІнАУ категорично протестує

Наші "красені" депутати, що вже поставили телеком-галузь України на межу виживання, вирішили її остаточно добити!

Мало того, що завдяки відсутності норм бронювання критичного персоналу з відновлення мереж, вони за наші з вами гроші розвели шкідливу діяльність у законотворчості!

В парламенті зареєстровано законопроєкт 11431 від 22.07.2024 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання державного нагляду у сфері електронних комунікацій та оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж.
Цей ЗП під метою "спрощення державного нагляду" містить абсолютно протилежний зміст:
Встановлюються додаткові підстави для проведення регулятором позапланових перевірок операторів;
впроваджуються штрафи для операторів за невиконання розпоряджень НЦУ;
встановлюється обов’язок операторам виконувати розпорядження НЦУ не лише під час воєнного стану, а й 6 місяців після його закінчення.

Ось "творці" цього ЗП: Крячко Михайло Валерійович (IX скликання), Ларін Сергій Миколайович (IX скликання), Швачко Антон Олексійович (IX скликання), Штепа Сергій Сергійович (IX скликання).

ІнАУ направила до профільних парламентських комітетів Лист № 63/1-11 від 29.07.2024 ВРУ щодо відкликання проєкту Закону за реєстр. №11431 від 22.07.2024

Він містить заклик до авторів відкликати цей ЗП як шкідливий для галузі й такий, що не відповідає заявленій меті. Адже замість декларованої мети «оперативного забезпечення сталості електронних комунікаційних мереж» відволікання і так вкрай обмежених ресурсів операторів на забезпечення додаткових перевірок і штрафів матиме наслідком руйнування сталості телеком-мереж в умовах воєнного стану.

Добре, що хоч в Інтернет асоціації України вистачило здорового глузду втрутитися  в цю  сумнівну законотворчість.

 

Джерело матеріала
loader
loader