Запуск Apple Intelligence відклали: що це за нововведення і чому виникли проблеми
Запуск Apple Intelligence відклали: що це за нововведення і чому виникли проблеми

Запуск Apple Intelligence відклали: що це за нововведення і чому виникли проблеми

Компанія Apple презентувала стратегію розвитку штучного інтелекту. Нові функції ШІ будуть доступні для iPhone, Mac, iPad та інших пристроїв – представники Apple вже уклали угоду про використання GPT-4o замість створення власного чат-бота.

Загалом стало відомо, що функції Apple Intelligence будуть використовувати комбінацію моделей генеративного ШІ та на перших етапах працюватимуть на найновіших пристроях Apple з інтерфейсом англійською мовою. Однак видання Bloomberg повідомило, що запуск ШІ наразі довелося відкласти.

Запуск Apple Intelligence

Функції Apple Intelligence від Apple Inc. з’являться пізніше, ніж очікувалося – компанії треба більше часу для виправлення помилок.

Компанія планує розпочати розгортання Apple Intelligence для клієнтів у рамках оновлень програмного забезпечення, які плануються до жовтня. Функції ШІ з’являться через кілька тижнів після початкових випусків iOS 18 і iPadOS 18, запланованих на вересень.

Apple планує зробити Apple Intelligence доступним для розробників програмного забезпечення для раннього тестування вже цього тижня через бета-версії iOS 18.1 і iPadOS 18.1, кажуть інсайдери. Стратегія є нетиповою, оскільки компанія зазвичай не випускає попередній огляд оновлень.

Ставки вищі, ніж зазвичай. Розробники мають усунути проблеми та протестувати функції в ширшому масштабі. Занепокоєння щодо стабільності функцій Apple Intelligence частково змусило компанію розділити функції з початкового запуску iOS 18 і iPadOS 18.

Запуск Apple Intelligence відклали: що це за нововведення і чому виникли проблеми

Що відомо про нові функції

Apple оголосила про нові функції та операційні системи в червні на Всесвітній конференції розробників, заявивши, що Apple Intelligence дебютує як частина iOS 18 і iPadOS 18.

Традиційно у вересні Apple представляє нові iPhone та нове програмне забезпечення. У плані випуску Apple Intelligence є ймовірність того, що перші моделі iPhone 16, надіслані споживачам цього року, не матимуть нових функцій ШІ та вимагатимуть оновлення програмного забезпечення через кілька тижнів.

Компанія планує розгорнути свій повний набір функцій Apple Intelligence до кінця 2024 року та протягом першої половини 2025 року, повідомляє Bloomberg News. Окрім iPhone та iPad, Apple Intelligence вийде на комп’ютери Mac із власними чіпами Apple у складі macOS Sequoia.

Технологічний гігант робить ставку на Apple Intelligence, щоб стати гідним конкурентом в генеративному просторі ШІ.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Apple представила iOS 18 із великим списком нововведень

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader