Енергетики повідомили, що буде з подачею світла до будинків українців 1 серпня: чого очікувати
Енергетики повідомили, що буде з подачею світла до будинків українців 1 серпня: чого очікувати

Енергетики повідомили, що буде з подачею світла до будинків українців 1 серпня: чого очікувати

В Україні 1 серпня не планують запроваджувати обмеження на споживання електроенергії – енергетики прогнозують, що у цей графік відключень світла застосовуватися взагалі не будуть. Проте щоб ситуація знову не погіршилася, українцям слід економити світло та перенести користування потужними електроприладами на денні години.

Про це повідомили в "Укренерго". Там зазначили: якщо ситуація зміниться, про це буде повідомлено додатково.

В Україні 31 липня не планують запроваджувати обмеження на споживання електроенергії

"1 серпня відключення не прогнозуються. При зміні ситуації в енергосистемі – про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково. Користуйтесь, будь ласка, потужними електроприладами з 11:00 до 15:00", – йдеться в повідомленні.

Українцям слід економити світло та перенести користування потужними електроприладами на денні години

Причина ж поліпшення ситуації з графіками – зниження споживання через похолодання. Також дефіцит зменшився через повернення двох блоків АЕС після ремонтів.

Українцям "заборонили" продавати генератори

Водночас, попри на значне покращення ситуації зі світлом, енергетики радять українцям не продавати генератори. Адже з великою ймовірністю потреба в них ще виникне.

"Консенсусний прогноз не змінився. Не продавайте генератори. По можливості готуйтесь. З великою ймовірністю знадобиться. Це, як страховка. Ми ж її купуємо не для того, щоб обовʼязково скористатися. А шоб була можливість скористатись в необхідний момент", – розповів СЕО енергокомпанії. Yasno Сергій Коваленко.

При цьому він наголосив: щоб поточне поліпшення відбулося, збіглося багато чинників. Зокрема:

  • вийшли з ремонту енергоблоки АЕС;
  • на вулиці стало прохолодніше.

"За прогнозами Укренерго, якщо не буде обстрілу енергосистеми, ми можемо пройти осінь з мінімумом відключень", – резюмував енергетик.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, великим же попитом серед українців користуються пристрої виробника EcoFlow, особливо для тих, хто живе в багатоквартирних будинках і не може поставити собі генератор. Що таке EcoFlow, як ним користуватися та скільки коштує – читайте у матеріалі.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader