У Києві чоловік місяцями труїв дружину заради майна
У Києві чоловік місяцями труїв дружину заради майна

У Києві чоловік місяцями труїв дружину заради майна

Як пише поліція Києва, мешканець Київщини прожив із жінкою близько 15 років, з яких останні три місяці труїв її хімічними речовинами, підсипаючи у їжу та напої. Від важких металів жінці з кожним днем ставало все гірше та вона потрапила до лікарні.

"Фігурант навідував 60-річну потерпілу та продовжував труїти її в стінах медичного закладу, а коли жінка вже не мала можливості самостійно пересуватися - порушник настояв на тому, щоб її виписали з лікарні де він нібито продовжить самостійно опікуватися нею, а насправді продовжив труїти її. Відтак, за деякий час потерпіла померла. Згідно висновків судово-медичної експертизи, смерть місцевої мешканки настала внаслідок запалення та некрозу внутрішніх органів, спричинених отруєнням важким металом", - кажуть у поліції.

Чоловік сподівався привласнити квартиру співмешканки, а коли йому це не вдалось – забрав автівку вбитої жінки, а також близько 20 000 доларів й переїхав до Волинської області, де його згодом затримали співробітники поліції.

Під час обшуку у квартирі слідчі вилучили гроші, банківську карту потерпілої, її автомобіль Suzuki, документи та пластикову ємність із сипучою речовиною, яку скерували на експертизу.

Слідчий повідомив затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 6 ч. 2 ст. 115 – умисне вбивство з корисливих мотивів; та ч. 1 ст. 289– незаконне заволодіння транспортним засобом.

За клопотанням слідчих суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також: Поліція проводить перевірку отруєння води біля "Охматдиту"

Джерело матеріала
loader
loader