Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E
Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E

Британська команда Jaguar TCS Racing перемогла у Чемпіонаті світу серед команд Formula E у сезоні 2024 року. Перемога стала результатом драматичного фіналу Гран Прі у Лондоні, що завершився рекордною кількістю очок у сезоні – 368 для Jaguar TCS Racing. Це перша перемога Jaguar на Чемпіонаті світу з 1991 року. Водії Мітч Еванс та Нік Кессіді посіли друге та третє місця відповідно серед пілотів.

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E - Фото 1

«Jaguar має багату гоночну історію, і коли розпочиналася програма «Формули-E» у 2016 році, ми були сповнені рішучості примножити цю спадщину. Перемога серед команд ABB ФІА «Формули-E» у Чемпіонаті світу 2024 року, вершини електромобільних перегонів, є гідною винагородою за наполегливу працю та переможний настрій кожного з нас», — сказав Джеймс Барклі, директор JLR Motorsport та керівник команди Jaguar TCS Racing.

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E - Фото 2

«Перемога на Чемпіонаті світу серед команд «Формули-E» є великим спортивним досягненням і підкреслює прихильність JLR до переосмислення Jaguar як чисто електричного сучасного люксового бренду. Результати, яких команда досягла на треку, вигравши Чемпіонат світу, продовжують надихати всіх у JLR, стимулюючи переосмислення бренду Jaguar та надання технічних інновацій наступному поколінню електромобілів Jaguar», – вважає Кріс Торп, керівник JLR та голова JLR Motorsport.

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E - Фото 3

Після неймовірно напруженої кваліфікаційної сесії, у якій Нік Кессіді завоював поул-позицію, а Мітч Еванс посів третє місце, обидва Jaguar контролювали ранню частину гонки за автомобілем безпеки, випередивши лідера гоночного чемпіонату Паскаля Верляйна. Після того, як Нік застосував другий з двох своїх режимів атаки на 14-му колі, Еванс відірвався від Верляйна. Коли Нік був третім, Мітч і Верляйн усе ще повинні були провести свої останні атаки, тому він був у відмінній позиції, щоб вирватися уперед на завершальному етапі гонки. На жаль, контакт з Антоніу Феліксом да Кошта з Porsche спричинив прокол, який фактично поклав край гонці Ніка та його шансам виграти Чемпіонат світу серед пілотів.

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E - Фото 4

На 33-му колі, застосувавши свій другий режим атаки після першої невдалої спроби, Мітч був третім, позаду Роуленда й Верляйна – позиції, які він утримував до самого фінішу.

Jaguar TCS Racing вперше виграла Чемпіонат світу Formula E - Фото 5

«Завоювання командного титулу чемпіона світу – це фантастичне досягнення, всі в Jaguar заслуговують на це, — сказав Мітч Еванс, пілот Jaguar TCS Racing № 9. — Чудово, що це нарешті сталося. Але я усе одно розчарований тим, що ні я, ні Нік не змогли здобути титул чемпіона світу серед пілотів. Ми досягли половини того, що планували, але, на жаль, не довели справу до кінця».

Джерело матеріала
loader
loader