Що буде з графіками 2 серпня: українцям розповіли про ситуацію із відключеннями
Що буде з графіками 2 серпня: українцям розповіли про ситуацію із відключеннями

Що буде з графіками 2 серпня: українцям розповіли про ситуацію із відключеннями

Енергетики прогнозують, що 2 серпня графіки відключень світла застосовуватися взагалі не будуть. Однак щоб ситуація не погіршилася, українцям слід економити світло та перенести користування потужними електроприладами на денні години.

Про це повідомили в "Укренерго". Там зазначили: якщо ситуація зміниться, про це буде повідомлено додатково.

"2 серпня відключення не застосовуються. При зміні ситуації – про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами з 11:00 до 15:00", – йдеться у повідомленні.

Раніше ж енергетики пояснювали: причина покращення ситуації з графіками – зниження споживання через похолодання. Також дефіцит зменшився через повернення двох блоків АЕС після ремонтів.

2 серпня в Україні не відключатимуть світло

Взимку без відключень не обійтися

Загалом, розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, найближчими місяцями енергосистема України може працювати без значних обмежень – якщо не буде різких змін температури та нових обстрілів. Проте взимку обмеження все ж будуть – через значні пошкодження інфраструктури.

"Робота над енергоблоками, які пошкоджені та можуть бути повернуті до роботи, триває. Причому триває вона так, що ті речі, які згідно з нормативами європейських компаній робляться 9 місяців, ми робимо за 4-5 тижнів. Але навіть якщо буде зроблено все , що можна зробити, той рівень ушкоджень, який ми маємо, не дає змоги сказати, що ми зиму будемо без обмежень. Обмеження будуть", – пояснив Харченко.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, попри значне покращення ситуації зі світлом, енергетики радять українцям не продавати генератори. Адже з великою ймовірністю потреба в них ще виникне.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader