Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь
Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь

Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь

3 серпня угруповання "Хезболла" здійснило масований ракетний обстріл північних районів Ізраїлю з території Лівану.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Над Галілейським півостровом було зафіксовано численні перехоплення системи протиракетної оборони "Залізний купол". У місті Кір'ят-Шмоні та прилеглих населених пунктах лунали сигнали повітряної тривоги. За різними даними, північ від Ізраїлю було випущено від кількох десятків до 50 ракет.

У відповідь на ці дії Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала ударів по об'єктах "Хезболли" на півдні Лівану. Було атаковано об'єкти інфраструктури та військові структури в районі Кфаркели. Крім того, ізраїльські військові повідомили про удари по об'єктах терористичної інфраструктури в районі Одайсеху. Також заявляється про знищення пускової установки, з якою проводився обстріл.

Паралельно з цими подіями, як повідомляє Reuters, Ізраїль завдав авіаудару по західному березі річки Йордан, в результаті якого було вбито командира бригади Тулькарм і чотирьох бійців "Ісламського джихаду".

Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь - Фото 1

За даними Міністерства охорони здоров'я країни Лівану, внаслідок ізраїльського удару у відповідь загинула 17-річна дівчина, ще 6 мирних жителів отримали поранення, деякі з них перебувають у важкому стані.

На тлі цих подій і після погроз з боку Ірану, що послідували за вбивством Ізраїлем в Ірані глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії, США направили авіаносець USS Theodore Roosevelt з Перської затоки в Ормузьку протоку для захисту Ізраїлю. Пентагон заявив про додаткові заходи щодо підтримки оборони Ізраїлю, включаючи поточні та майбутні зміни у складі сил оборони.

Хезболла з території Лівану завдала удару по Ізраїлю: ЦАХАЛ провів обстріл у відповідь - Фото 2

"Зроблять стратегічні кроки, щоб підкреслити, що Сполучені Штати готові відреагувати на цю кризову ситуацію і нададуть необхідну військову підтримку", - йдеться у заяві Пентагону.

Додамо, що, за даними Axios, Іран може напасти на Ізраїль вже в понеділок, 5 серпня. Про це виданню розповіли ізраїльські та американські чиновники.

А ось видання Sky News Arabia, посилаючись на джерела у західній розвідці, повідомляє, що Іран планує атакувати Ізраїль 12-13 серпня, у священний День Катастрофи та Героїзму єврейського народу.

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader