Вперше в історії: глава МЗС відвідає ще 3 країни Африки – які саме й навіщо
Вперше в історії: глава МЗС відвідає ще 3 країни Африки – які саме й навіщо

Вперше в історії: глава МЗС відвідає ще 3 країни Африки – які саме й навіщо

Турне триватиме упродовж 4 – 8 серпня. До речі, це перші за всю історію візити міністра закордонних справ України до цих країн.

Що відомо про візит Кулеби до країн Африки

Дмитро Кулеба здійснить візити до Малаві, Замбії та Маврикію.

Четверте Африканське турне глави МЗС має на меті продовжити розбудову відносин з країнами Африки. Всі три країни — Малаві, Замбію та Маврикій — міністр закордонних справ України відвідає вперше в історії,
– наголосили в МЗС.

Зазначили, що в Лілонгве, Лусаці та Порт-Луї дипломат проведе переговори з керівництвом держав, міністрами закордонних справ, діловими й культурними колами.

У центрі всіх зустрічей – розвиток двосторонніх відносин на основі взаємної поваги й інтересів. До речі, серед ключових тем буде участь африканських держав у глобальних зусиллях з відновлення справедливого миру для України та світу.

Особливим акцентом переговорів у Малаві стане важлива роль України в забезпеченні продовольчої безпеки: обмін досвідом і технологіями у сфері сільського господарства, гуманітарна програма "Grain From Ukraine",
– повідомили в міністерстві.

У Замбії Кулеба обговорить розвиток двосторонніх відносин, політичного діалогу та співпраці в межах міжнародних організацій.

У Маврикії, який є однією з найуспішніших економік Африки, особливою темою зустрічей стане залучення інвестицій, а також участь маврикійських бізнесів у відбудові та відновленні нашої держави.

Теги за темою
МЗС України Африка
Джерело матеріала
loader
loader