Легенда тенісу Новак Джокович виграв Олімпійські ігри та зібрав кар'єрний "золотий шлем"
Легенда тенісу Новак Джокович виграв Олімпійські ігри та зібрав кар'єрний "золотий шлем"

Легенда тенісу Новак Джокович виграв Олімпійські ігри та зібрав кар'єрний "золотий шлем"

Новак Джокович (Сербія) – Карлос Алькарас (Іспанія) 2:0 (7:6 (7:3), 7:6 (7:2))

На літніх Олімпійських іграх-2024 завершились усі тенісні турніри. Останніми на корти вийшли чоловіки, що вийшли у фінал одиночного розряду, пише 24 Канал.

Закритий гештальт Новака

В боротьбі за золоту медаль зійшлись головні фаворити турніру Карлос Алькарас та Новак Джокович. Не так давно суперники зустрічались у фіналі Вімблдону, де іспанець впевнено виграв з рахунком 3:0.

Тепер же їх дуель відбулась на ґрунтовому покритті, де Алькарас відчуває себе більш комфортно. Втім для Новака Олімпіада була супермотивацією. Серб є рекордсменом за кількістю виграних турнірів Grand Slam, але на Іграх у нього максимум була "бронза".

Цього разу у фіналі обидва суперники показали безпомилкову гру, взявши всі гейми на своїх подачах. Тож у обох сетах справа дійшла до тайбрейку, де Джокович показав себе у всій красі.

У першому сеті серб дотиснув Алькараса за рахунку 3:3, взявши після цього чотири подачі поспіль. А у другому сеті Карлос віддав аж чотири "свої" подачі на тайбрейку та не зміг перевести матч у третій сет.

Джокович серед найкращих

Таким чином, Джокович нарешті стає олімпійським чемпіоном та стає лише п'ятим тенісистом в історії, якому вдавалось зібрати "золотий шлем" за кар'єру, а саме виграти всі турніри Grand Slam та Олімпіаду.

Раніше це робили Андре Агассі та Рафаель Надаль у чоловіків, а також Штеффі Граф та Серена Вільямс у жінок. До слова, бронзову медаль на Іграх-2024 здобув італієць Лоренцо Музетті, який у матчі за третє місце переграв Фелікса Оже-Альяссіма.

Теги за темою
Теніс
Джерело матеріала
loader
loader