Глобальний обвал акцій вдарив по найдорожчих компаніях світу: Bloomberg оцінив втрати у сотні мільярдів доларів
Глобальний обвал акцій вдарив по найдорожчих компаніях світу: Bloomberg оцінив втрати у сотні мільярдів доларів

Глобальний обвал акцій вдарив по найдорожчих компаніях світу: Bloomberg оцінив втрати у сотні мільярдів доларів

Фондовий ринок у США відкрився 5 серпня у червоній зоні, підтримавши глобальний тренд. На цьому тлі вартість найдорожчих компаній світу – Nvidia та Apple – знижується на сотні мільярдів доларів. Падіння вже становить 14% та 8% відповідно.

Оцінка акцій ключових гравців ринку акцій Nvidia та Apple пішла в мінус, пише Bloomberg. Також агентство повідомляє, що кілька хвилин після відкриття ринку США:

  • понад 455 акцій з індексу S&P 500 опинилися у червоній зоні;
  • з підвищенням торгувалися лише близько 20 акцій, переважно не надто великих компаній.
Американські ринки в червоній зоні

Серед лідерів падіння виявилися такі гіганти як Nvidia, Microsoft, Apple і Citigroup входять до перших за розміром падіння. "Зниження вартості акцій Nvidia призведе до втрати близько 358 мільярдів доларів ринкової вартості компанії, тоді як падіння акцій Apple "зітре" 277 млрд дол. її ринкової вартості", – зазначають аналітики агентства.

Нагадаємо, понеділок, 5 серпня, почався з серйозного удару по фондовому ринку Японії, що спричинило суттєве зниження всіх азіатських індексів. Ключовий японський індекс Nikkei до завершення торгів втратив 12,4% (порівняно з вчорашнім днем).

Падіння в Азії стало рекордним

Це стало найбільшим одноденним падінням за 37 років з жовтня 1987 року. У процесі торгів Nikkei падав і на 4451 пункт, що стало його найбільшим падінням в історії.

Акції в Європі зазнали менш помітних втрат, хоча базові індекси там упали більш ніж на 2%. Загалом розпродаж пов'язують із зростаючим занепокоєнням щодо економіки США.

Так, аналітики побоюються, що Штатам може загрожувати рецесія і Федеральний резерв почне швидко знижувати ставки, щоб підтримати економіку. У JPMorgan шанс рецесії оцінюють у 50% і прогнозують два пом'якшення ставки на 50 базисних пунктів у вересні та листопаді.

Як уже писав OBOZ.UA, обвал торкнувся і крипторинок. У ніч на 5 серпня вартість біткоїну впала нижче за $50 тис. за 1 BTC. Сукупні втрати галузі криптовалют перевищили $270 млрд. за добу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader