Призер Олімпіади з Ізраїлю міг втрати нагороду через підтримку армії
Призер Олімпіади з Ізраїлю міг втрати нагороду через підтримку армії

Призер Олімпіади з Ізраїлю міг втрати нагороду через підтримку армії

Ейфорія від здобуття олімпійських медалей інколи може мати фатальні наслідки. Ледь не поплатився за свої дії дзюдоїст Петер Пальчик, який народився в українській Ялті, проте вже довгий час представляє на міжнародній арені Ізраїль. 

Пальчик виступав у ваговій категорії до 100 кілограмів та у чвертьфіналі поступився Зеліму Коцоєву, який теж певний час представляв Україну на змаганнях. У втішних поєдинках він здобув дві перемоги поспіль та виборов бронзову медаль. 

Однак після медального виступу проти Пальчика розпочали дисциплінарне розслідування за фактом пропаганди політичних поглядів. Спричинили це дві події: по-перше, Петер поцілував прапор Ізраїльських збройних сил, який йому виніс один з вболівальників. По-друге, він також розмістив пост в Instagram, де під фото артилерійських снарядів Армії оборони Ізраїлю залишив підпис «Від мене вам з радістю». 

Відповідно, на ізраїльського дзюдоїста була подана скарга, яка в підсумку не була задоволена. Міжнародний олімпійський комітет зазначив, що: «Dони знаходяться в контакті з Національним олімпійським комітетом Ізраїлю з приводу цього делікатного питання». 

Це означає, що Петер Пальчик не втратить свою бронзову нагороду. Ізраїльський національний комітет прокоментував ситуацію так: «Це не направлено проти будь-якої країни. Це не проти людей. Це – проти терористичної організації ХАМАС». 

Олімпіада-2024. Медальний залік

Джерело матеріала
loader
loader