Попит зріс у 6-8 разів: що буде з цінами на генератори до кінця 2024 року
Попит зріс у 6-8 разів: що буде з цінами на генератори до кінця 2024 року

Попит зріс у 6-8 разів: що буде з цінами на генератори до кінця 2024 року

За словами представниці мережі ТЦ "Епіцентр" Ольги Ющенко, сьогодні українці віддають перевагу більш потужним генераторам, ніж під час перших блекаутів.

Через відключення світла влітку 2024 року в Україні знову зріс попит на генератори та зарядні станції. Про те, що буде з цінами на енергообладнання в Україні, розповіла директор напряму Автогрупа та Інструменти мережі торгових центрів "Епіцентр К" Ольга Ющенко в інтерв'ю "РБК-Україна".

За словами Ольги Ющенко, під час першого блекауту українці купували генератори, не звертаючи особливої уваги на характеристики. Часто люди брали найдешевші моделі на -2,5 кВт, які не можуть закрити всі побутові потреби. Зараз же, з настанням аномальної спеки, великий попит мають генератори потужністю від 5 кВт. Такі апарати можуть забезпечити роботу холодильника, телевізора, інтернету, кондиціонера, насоса для подачі води, бойлера, обігрівача та іншої техніки. На подібні генератори припадає близько 70% усіх запитів.

"Загалом, під час цього блекауту попит на генератори зріс у 6-8 разів порівняно з минулим роком. У певні дні продажі генераторів доходили до 400 одиниць на день. Зарядні станції також у червні б'ють усі рекорди: продажі зросли у 2,3 раза порівняно з попереднім серпнем 2023 року", — зазначила Ольга Ющенко.

Що стосується вартості генераторів, за словами Ольги Ющенко, у ТЦ "Епіцентр" ціни не зростатимуть щонайменше до кінця року. Крім того, мережа ввела можливість розстрочки, і багато українців сьогодні вносять оплату за генератори частинами.

"Ми розуміємо, наскільки чутливим є питання відсутності світла в оселях і повністю усвідомлюємо фінансове навантаження, яке лягло на плечі наших співгромадян. Тому ціни тримаємо і будемо далі тримати", — сказала Ольга Ющенко.

Нагадаємо, за даними операційного директора компанії OLX в Україні та Центральній Азії Ігоря Сироватка, ціни на енергообладнання знизилися порівняно з листопадом 2022 року, однак можуть знову злетіти через низку причин.

Зі свого боку Державна митна служба України заявила, що зарядні станції, генератори і сонячні панелі стануть дешевшими, оскільки їх можна буде ввозити в країну без податків і зборів.

Теги за темою
Україна ціни
Джерело матеріала
loader