У Греції туристів штрафують за порушення пляжних правил: як уникнути проблем
У Греції туристів штрафують за порушення пляжних правил: як уникнути проблем

У Греції туристів штрафують за порушення пляжних правил: як уникнути проблем

Ідеальний літній відпочинок включає чимало часу, проведеного на пляжі. Але в деяких куточках світу охочих поніжитись біля води стає так багато і поводяться вони так нахабно, що доводиться вживати досить радикальних заходів.

Так уряд Греції з липня запровадив нові правила поведінки на пляжі, за порушення яких почали штрафувати. Як пише видання Mirror, в країні уже виписали покарань на загальну суму понад 800 000 євро.

Раніше цього року влада країни запровадила низку обмежень, спрямованих на покращення доступу громадськості до берегової лінії та боротьбу з переповненістю пляжів. Зокрема відтепер у Греції заборонено розміщати шезлонги на відстані менше 4 метрів від берегової лінії. Це зроблено для того, щоби всім відвідувачам пляжу було легше дістатися води.

Окрім того, нові правила вимагають, щоби 70% території пляжу було вільно від шезлонгів. Так влада бореться з переповненістю і намагається створити більш комфортні умови для тих, хто хоче позасмагати.

У Греції туристів штрафують за порушення пляжних правил: як уникнути проблем

Біля пляжів були встановлені електронні системи, за допомогою яких люди можуть повідомляти владі про будь-які порушення правил. Також у Греції запровадили перевірки місць відпочинку за допомогою безпілотників для забезпечення дотримання цих вимог.

Відомо, що за липень Міністерство економіки та фінансів Греції перевірило понад 4500 скарг громадян на пляжі та прибережні зони по всій країні. Дуже часто люди скаржились на місцеві підприємства, які захоплювали пляжні ділянки.

На більш ніж 150 пляжах були проведені перевірки. Влада прагнула переконатись, що морський пісок залишається повністю доступним для всіх охочих, а пляжні підприємства не розширюються незаконно за межі своїх виділених зон. За різноманітні порушення виписали штрафів загалом на понад 800 000 євро. До таких порушень можна віднести встановлення парасольок та шезлонгів за межами відведеної зони, відсутність необхідних вивісок та зайняття пляжних зон без договору оренди.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс виступив із суворим попередженням, коли в березні влада посилила вимоги до облаштування пляжів. Втім, це не спинило ріст потоку туристів до Греції. Так президент муніципального співтовариства Тіра на Санторіні Панайотіс Кавалларіс закликав місцевих жителів не виходити на вулицю, оскільки острів затопили туристи, що зійшли з круїзних лайнерів. Однак пізніше він видалив цей свій допис із соцмереж.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як Венеція бореться з надмірним потоком туристів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader