Українцям дозволили не платити за газ: хто отримає безоплатно
Українцям дозволили не платити за газ: хто отримає безоплатно

Українцям дозволили не платити за газ: хто отримає безоплатно

Український уряд в рамках експерименту роздасть жителям трьох областей балони з побутовим скрапленим газом. Пропозиція діятиме на Донеччині, Сумщині та Харківщині.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідне рішення було прийняте на засіданні уряд 6 серпня за результатами виїзних засідань у прифронтові громади. Таким чином уряд прагне підтримати постраждале населення прифронтових громад і нормалізувати життєдіяльність населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу й відбуваються тривалі припинення постачання електричної енергії.

"Забезпечуємо людей скрапленим газом. Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проект, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу", – сказав прем’єр.

На засіданні уряду ухвалили документ, що врегульовує порядок отримання та розподілу гуманітарного газу. Необхідне технологічне обладнання нададуть міжнародні донори і національні нафтогазові оператори.

Заявки на отримання гуманітарного газу збиратиме місцева влада. Надалі їх передадуть газорозподільчим мережам. Першочергово паливо надаватимуть таким категоріям:

  • ветеранів;
  • багатодітних родин;
  • одиноких людей;
  • людям з інвалідністю;
  • малозабезпечених.

Пізніше до програми підключать Херсонську область – відповідну пропозицію місцевої ОВА підтримала віцепрем’єрка Ірини Верещук, яка курує проєкт. Розробкою проєкту займається Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими міністерствами й відомствами.

Як вже повідомляв OBOZ.UA, проєкт планують запустити на Харківщині і пізніше масштабувати в інших прифронтових регіонах. Одним із важливих аспектів реалізації проєкту є залучення міжнародних партнерів, які можуть надати необхідні ресурси та підтримку.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader