Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва
Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва

Вища рада правосуддя звільнила Всеволода Князєва

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва за вчинення істотного дисциплінарного проступку. Про це повідомляється в телеграм-каналі ВРП.

- 6 серпня Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича на підставі пункту 3 частини 6 статті 126 Конституції України, - йдеться у повідомленні.

Згідно з цим пунктом, підставами для звільнення судді є «вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов'язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді».

  • 15 травня 2023 року Князєва затримали за обвинуваченням в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів від олігарха Костянтина Жеваго за ухвалення сприятливого рішення у судовій справі. Аналогічне звинувачення також було висунуто його співучаснику-адвокату. Пленум Верховного суду висловив недовіру Князєву, позбавивши його посади голови. 
  • 31 січня 2024 року колишнього голову Верховного суду було звільнено зі слідчого ізолятора під заставу. За час слідства заставу Князєву зменшували сім разів. 
  • 27 травня колегія суддів Вищого антикорупційного суду звільнила Князєва від носіння електронного браслета, бо у нього "по шість годин на день немає світла".  
  • 11 липня Князєва зупинили поблизу села Солотвино на Закарпатті неподалік кордону з Румунією.  
Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader