Збагачення під час війни: ЗМІ розповіли, як заступник голови фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець купує цінні папери на мільйони
Збагачення під час війни: ЗМІ розповіли, як заступник голови фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець купує цінні папери на мільйони

Збагачення під час війни: ЗМІ розповіли, як заступник голови фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець купує цінні папери на мільйони

Перший заступник голови фракції “Слуга народу” Андрій Мотовиловець, який в даний час очолює осередок партії в Київській області, не тільки не надає допомоги армії, але й інвестує (вказує значні та тіньові доходи) у облігації Міністерства фінансів.

Повідомив сайт Ненька.

Лише кілька тижнів тому Мотовиловець придбав цінні папери на суму 5,6 мільйонів гривень.

У 2023 році з погашення відповідних облігацій народний депутат отримав понад 10 мільйонів гривень прибутку. Як бачимо, збагачення під час війни – є нормою для представників партії “Слуга народу”.

Його «вихованці» не відстають від «ідеології лідера»:

◦ Депутат Київської обласної ради та очільник комісії по медицині Андрій Кріпак під час війни, у грудні 2022 року, придбав для дружини автомобіль JAGUAR F-PACE за 1,6 млн гривень;


◦ Депутат Київської обласної ради та очільник комісії по капітальному будівництву Роман Буковський в 2023 році придбав 2 квартири в новобудовах Софіївської Борщагівки (Київська область), а також 7 парко-місць у Вишгороді. Всі обʼєкти оформлювалися по заниженій вартості;

◦ Голова фракції Слуга народу Київської облради Вадим Геращенко у грудні 2022 року також поновив свій автопарк - в колекції зʼявився автомобіль Land Rover RANGE ROVER вартістю більше 130 тис євро.


◦ Колишній очільник фракції Слуга Народу Київської області Олександр Поляруш, який відомий розкраданням державних земель та бюджетних коштів під час будівництва укриттів, придбав Toyota LC 300 за 3,8 млн.гривень.

Депутат Київоблради Сергій Левченко, кум та співмешканець екс-голови Конституційного суду Тупицького також накупив елітних авто у розпал війни і приховав своє збагачення.

Задекларовані витрати - 1 млн грн/рік (зменшення готівки) під час війни, водночас незрозуміло як Левченко став власником значно дороговартісних активів:

- земельна ділянка 20 000 тис м2 в Львівській обл

- Mercedes-Benz E 220 за 800 000 тис грн

- Mercedes-Benz S 350 за 1 млн 400 тис грн

Готівкою Левченко зберігає 7 000 000 млн грн, 86 800 $ і 177 600 $, загалом це - 19 000 000 млн грн кешу.

Відсутня в деклараціях Tesla Model X вартістю під 100 000$ на якій Левченко роками їздить в облраду, що відмічається в журналі охорони.

Левченко володіє багатьма прибутковими активами: ювелірні заводи, ломбарди, комплекс KNZS в Конча-Заспі та багато ін, але за 2023 рік декларує 298 грн доходів в якості відсотків. По суті - жебрак!



Джерело матеріала
loader
loader