Землетрус на міжнародному ринку акцій: якими будуть наслідки для України
Землетрус на міжнародному ринку акцій: якими будуть наслідки для України

Землетрус на міжнародному ринку акцій: якими будуть наслідки для України

Найбільший в історії обвал японського фондового ринку позначиться і глобальній економіці, частиною якої є й Україна. Втім це падіння не буде значним, оскільки наша держава недостатньо сильно інтегрована в міжнародну торгівлю акціями.

Про це, як повідомляє "Громадське радіо", заявив головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, кандидат економічних наук Іван Ус. Він зазначив, що падіння акцій в Японії позначилося й на інших країнах, але в Європі падіння було лише на рівні 3%, тобто в межах статистичної похибки.

Уз вважає, що Україна недостатньо інтегрована в міжнародну фондову торгівлю, аби відчути суттєві зміни. Водночас він зазначив побоювання експертів через те, що Росія використає обвал ринку акцій у своїй війні проти України.

"Усі, безумовно, хвилюються, що це можуть використати в Росії, що Росія буде інформаційно це використовувати. Безумовно, вона це буде інформаційно використовувати. Але питання в тому, що вони не придумали, як це інформаційно використати. Ринки не відігрались назад, і цей постріл був би в нікуди. Тому що згодом буде абсолютно інша історія, і ситуація буде не такою актуальною. Тобто тут будемо дивитися. Але я не очікую великого удару по Україні чи на процеси допомоги Україні", — каже Іван Ус.

Окремо експерт додає, що падіння акцій показало нестабільність криптовалюти. За його словами, найнадійніше джерело збереження ресурсів — це дорогоцінні метали. На це, зокрема, вказує те, що після падіння криптовалюти відбулося зростання цін на золото.

Як вже повідомляв OBOZ.UA, у понеділок, 5 серпня, японський фондовий індекс Nikkei, куди входять акції 225 найбільших компаній країни, обвалився майже на 13%. Це спричинено глобальним занепокоєнням через можливу рецесію в США. Через глобальну фінансову нестабільність вартість біткоїна впала з 60 тис. доларів у неділю до приблизно 50 тис. доларів у понеділок вранці. 

Только проверенная информация у нас в Telegram-канале OBOZ.UA и в Viber. Не ведитесь на фейки!

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader