Олег Верняєв вважає, що через три роки Україна може залишитись без гімнастики
Олег Верняєв вважає, що через три роки Україна може залишитись без гімнастики

Олег Верняєв вважає, що через три роки Україна може залишитись без гімнастики

Якщо в Україні не зміниться відношення до спорту, то вже через три роки країна може залишитись без гімнастів. Таку думку Олімпійський чемпіон та призер Ігор-2016 зі спортивної гімнастики Олег Верняєв висловив в інтерв’ю виданню Oboz.

- Не знаю, чи побачимося в Лос-Анджелісі-2028, чи ні. Поки ще нічого не хочу говорити. Але сили є, бажання є. Подивимося, що буде відбуватися у нас далі. Якщо буде якесь нормальне ставлення, все поміняється в розвиток, в те, що ми хочемо робити... А не так, що через три роки у нас гімнастики не буде. Її просто знищать. І все до цього йде, - зазначив Верняєв.

Він додав, що будучи спортсменом зі стажем не знає половини людей, які знаходяться у технічному комітеті.

- Ви розумієте? І вони вирішують, кому їхати на змагання, кого ставити на збори і що робити. Люди, яких я не знаю. Туда ані головний тренер збірної не входить, ані старший, туда не входять міжнародні судді. І вони будуть розповідати мені, Ковтуну, Радивілову або Чепурному, як готуватись на Олімпійські ігри? – додав спортсмен.

Верняєв наголосив, що в таких умовах готуватись дуже складно, адже спортсмени їдуть “змагатися і не кайфувати, не виборювати, а з думкою "хоч би не обісратися, бо мене знову поливатимуть, щось казати не те".

  • На початку травня Олег Верняєв поскаржився на якість екіпірування, у якому йому доводиться готуватися до виступу на Олімпійських іграх - 2024. Гімнаст на своїй особистій сторінці в Instagram тоді опублікував фото розірваних чешок та дорікнув президентці Федерації спортивної гімнастики України Стеллі Захаровій. 
  • Олімпійські ігри вже перейшли екватор, і настав час підбивати проміжні підсумки. Журналіст Коротко про розпитав колег, наскільки вдало виступає збірна України, де наші сподівання не виправдалися і чого варто очікувати від українських спортсменів в останні дні Олімпіади.
Джерело матеріала
loader
loader