Пентагон відреагував на прорив кордону в Курській області
Пентагон відреагував на прорив кордону в Курській області

Пентагон відреагував на прорив кордону в Курській області

США підтверджують свою непохитну підтримку України, навіть після прориву ЗСУ вглиб російської території у Курській області. Заступниця речника Пентагону Сабрін Сінгх  заявила, що США не вважають ці дії ескалацією конфлікту, а лише необхідними кроками для досягнення перемоги. 

«Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою», – підкреслила Сінгх. Вона також запевнила, що США продовжать надавати Україні всю необхідну підтримку, включаючи військову допомогу.

‼️ «Ми не вважаємо, що це будь-яким чином є ескалацією . Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою», — заступниця речника Пентагону Сабрін Сінгх про операцію в Курській області. Вона додала, що США будуть і надалі підтримувати Україну тими засобами, які їй… https://t.co/cAqL8HFo3n

— Ostap Yarysh (@OstapYarysh) August 8, 2024

Ця заява Пентагону ще раз підтверджує непохитну позицію США щодо підтримки України у її боротьбі за свободу та незалежність.

Відучора російські пабліки повідомляють про досить стрімке просування ЗСУ в Курській області. Українська сторона зберігає мовчання. Тим часом російські ЗМІ повідомляють про те, що ЗСУ зайняли низку населених пунктів у Суджанському районі Курської області.

До відома, російські пропагандисти визнають, що ситуація в Курській області доволі напружена, українські сили дійсно активно наступають і проводять військову операцію на території РФ. Також міноборони країни-агресорки визнає, що в Курській області тривають бої з підрозділами Збройних сил України.

Згодом росіяни заявили, що українські сили зайняли кілька прикордонних сіл і частину міста Суджа. Попри всі заяви росіян офіційно інформацію про захоплення територій Україною наразі підтвердити не вдалось. Зазначається, що це може бути найбільшою наземною операцією на територію Росії.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader