«Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших за виторгом оборонних компаній
«Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших за виторгом оборонних компаній

«Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших за виторгом оборонних компаній

«Українська оборонна промисловість» («Укроборонпром») посіла 49 сходинку у рейтингу найбільших за виторгом оборонних компаній світу за версією Defense News.

Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що минулого року «Укроборонпром» посідав 65 місце у рейтингу. Таким чином, за рік компанія стрибнула одразу на 16 сходинок.

З сотні найбільших оборонних компаній світу саме «Укроборонпром» зростає найшвидше — його виторг за минулий рік зріс на 72% до 2,21 млрд доларів. У першому півріччі цього року цей темп зберігся.

48 місце, обігнавши нашу компанію, посіла італійська компанія Fincantieri із виторгом 2,23 млрд доларів. На 50 місці знаходиться Turkish Aerospace (виторг зріс на 49% за минулий рік і становив 2,2 млрд доларів).

Перше місце у рейтингу посідає американський Lockheed Martin, який за минулий рік отримав 67,6 млрд дол. виторгу. На другому місці — Aviation Industry Corporation of China, виторг якої за зріс на 45% і становив 44,9 млрд доларів. Третє місце посідає американський RTX (40,6 млрд дол. виторгу).

До десятки найбільших оборонних компаній світу також увійшли Northrop Grumman, General Dynamics, Boeing, BAE Systems, China State Shipbuilding, China North Industries Group та L3Harris Technologies.

Название источника
Олександр Камишін
Ссылка на материал
https://t.me/zalizni_zminy/2371
Теги за темою
Кабмін Зброя Економіка Рейтинг Укроборонпром
Джерело матеріала
loader
loader