"Воскрес" через місяць: куп'янський мер-колаборант Мацегора вижив після замаху, — росЗМІ
"Воскрес" через місяць: куп'янський мер-колаборант Мацегора вижив після замаху, — росЗМІ

"Воскрес" через місяць: куп'янський мер-колаборант Мацегора вижив після замаху, — росЗМІ

Геннадій Мацегора, колаборант, який був членом ОПЗЖ і здав Куп'янськ росіянам, вижив після замаху і поскаржився, що у нього начебто стріляли. Свій "порятунок" він вирішив приховати, написали росЗМІ.

Колишній мер Куп'янська Геннадій Мацегора, який співпрацював з російською владою під час окупації міста, вижив після замаху і повернувся на посаду директора фізкультурного комплексу у Бєлгородській області. Чоловік нічого не писав у соцмережах про стан здоров'я, оскільки не вважав це за потрібне. Про замах та виживання мера-колаборанта розповіли у російському медіа Mash.

Допис про живого і здорового Мацегору з'явився о 15:37 8 серпня. Російські журналісти запевняють, що отримали інформацію від співробітників Федерального олімпійського комплексу (ФОК) "Георгиевский" у місті Старий Оскіл на півночі Бєлгородської області. Вони повідомили, що директор вийшов на роботу і повернувся до виконання посадових обов'язків. Крім того, він вже встиг поспілкуватись з росЗМІ, яким повідомив, що вижив після того, як в нього стріляли.

Журналісти навели фрагмент спілкування. З його слів, у нього стріляла невідома людина, а він тим часом упав в калюжу. Відео, опубліковане Mash, вимагає підтвердження, оскільки закрито обличчя спікера і не ясно, хто і коли говорить на камеру.

Замах на колаборанта Мацегору - інформація Mash 8 серпня
Фото: Скриншот

Пізніше з'явилась інформація від росЗМІ Baza. Російські журналісти запевнили, що поспілкувались з Мацегорою. Він пояснив, що дійсно був замах, після якого він тривалий час лікувався. Коли одужав, то вирішив це не оприлюднювати у соцмережах. На питання "чому?" відповів "А навіщо?", ідеться у дописі росЗМІ.

Інших деталей подій, які стосуються замаху на колаборанта, медіа не навели.

Замах на колаборанта Мацегору - інформація Baza 8 серпня
Фото: Скриншот

Замах на колаборанта Мацегору — що відомо

Зазначимо, раніше Фокус писав про надзвичайну подію з Мацегорою, якому Офіс генпрокурора висунув підозру у державній зраді та колабораційній діяльності. 8 червня 2024 року в ГУР Міноборони заявили, що вчинили на нього замах. Зі слів розвідників, чоловік ледь живий і його доправили до лікарні. При цьому не вказується, якою саме зброєю дістали до колаборанта — стріляли, підривали, труїли тощо. 11 червня у акаунті в забороненій соцмережі, який начебто належав матері колаборанта, з'явилось повідомлення, що ексмер не вижив. Втім того ж дня росЗМІ з'ясували, що насправді Мацегора у поганому стані і доправлений до Москви, а повідомлення про смерть — фейк. Після того іншої інформації про долю зрадника у мережі не було.

Нагадуємо, у квітні СБУ відшукало колаборанта, який співпрацював з росіянами під час окупації Харківської області. 8 серпня у Миколаєві виявили чоловіка-навідника, який націлював російські дрони на військові цілі.

Теги за темою
війна Харківська область стрільба
Джерело матеріала
loader