Мрія побувала на Олімпіаді: проєкт Olympic Dreams представив артоб’єкт з легендарним літаком Ан-225
Мрія побувала на Олімпіаді: проєкт Olympic Dreams представив артоб’єкт з легендарним літаком Ан-225

Мрія побувала на Олімпіаді: проєкт Olympic Dreams представив артоб’єкт з легендарним літаком Ан-225

Під час презентації проєкту Olympic Dreams на теренах Українського олімпійського дому Volia Space в Парижі командою був представлений артпостер «У нас завжди буде Мрія» із фрагментом фюзеляжу літака Ан-225, зруйнованого під час російського вторгнення у місті Гостомель.

Унікальність артефакту, створеного задля збереження пам'яті про легендарний літак, полягає в тому, що до нього докладена реальна частинка «Мрії». Зображення для артпостеру розроблене художником Дмитром Максименком, а сам проєкт був створений командою київських волонтерів – Олесем Кромплясом, Ярославом Юцкевичем, Олексієм Березіним та Владиславом Вакуленко – задля збору коштів на допомогу українським захисникам.

Кожен постер має свій порядковий номер – підтвердження оригінальності та ексклюзивності. Всього було створено таких 100 артпостерів, тож кожен екземпляр має не лише історичну, а й колекційну цінність. Символічно, що представила артефакт аудиторії учасниця проєкту Olympic Dreams, чемпіонка Кубка Європи з дзюдо та майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Чижевська.

Анастасія родом з тимчасово окупованого Луганська, разом із родиною вона у 2014 році переїхала до міста Гостомель, де продовжила свої тренування з дзюдо. У лютому 2022 року вона перебувала саме тут, тому спортсменці довелось евакуюватися. Батько Анастасії пішов добровольцем до лав ЗСУ і загинув, захищаючи країну, влітку 2022 року. Відтоді всі здобуті на змаганнях з дзюдо перемоги спортсменка присвячує своєму таткові.

«У цей складний для країни час важливо продовжували досягати результатів на міжнародних змаганнях. Знов і знов нагадувати про непохитний дух і рішучість українського народу. Кожна така перемога і досягнення наших спортсменів підіймають моральний дух країни та надихають людей», – зазначила Анастасія.

Анастасія Чижевська є учасницею проєкту Olympic Dreams з 2022 року. За цей час вона здобула низку міжнародних спортивних нагород, зокрема виграла Кубок Європи з дзюдо, а також стала однієї з героїв документального фільму Espoirs («Надії») про атлетів та атлеток із п’яти різних країн. Стрічку створило французьке національне спортивне медіа L’Équipe спільно з Mañana Production. Під час презентації проєкту Olympic Dreams в Volia Space відвідувачам влаштували показ цього фільму.

«Це дуже символічний момент, що частинка літака, нашої великої “Мрії”, зруйнованої в Гостомелі, опинилась в руках спортсменки з цього міста і була показана в Парижі під час Олімпійських ігор. Для нас це уособлення того, що попри всі негаразди, ми будемо рухатися далі, відновлюватись та здобувати нові перемоги», – підкреслила СЕО проєкту Olympic Dreams Олександра Новікова.

Нагадаємо, що в межах літніх Олімпійських ігор 2024 в Парижі, за підтримки Міністерства молоді та спорту та НОК України, члени команди Olympic Dreams – ініціатор проєкту, меценат Анатолій Бойко, військова амбасадорка проєкту, депутатка Ірпінської міської ради, майор ЗСУ Олена Павлова, CEO проєкту Олександра Новікова, генеральна секретарка Olympic Dreams, заступниця Бучанського міського голови з гуманітарних питань Олександра Старкова та директор з розвитку проєкту, заслужений тренер України Карен Балаян – презентували результати діяльності проєкту за час його існування.

Джерело матеріала
loader
loader