Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні
Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Щоб гарно провести час, необовʼязково відправлятися кудись далеко. У кожному місті є добре облаштовані локації, де можна організувати вікенд. І столиця не виключення. Куди поїхати — розказуємо нижче. 

Озеро Крючок 

Однойменна база відпочинку знаходиться на Крюківщині. Тут можна орендувати альтанки, байдарки та SUP-борди, а також зайнятися риболовлею і просто поніжитися на пляжі. Також тут є тераса біля водойми, де можна влаштувати родинний пікнік, корпоратив чи інші події. 

Локація порадує чистим узбережжям, розвиненою інфраструктурою та теплою водичкою. Сюди сміливо можна відправлятися з дітьми, оскільки для них тут облаштували спеціальну зону. Для тих, хто полюбляє адреналін, пропонуємо покататися на банані або водному мотоциклі.

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Горенка пляж

Розташовується за 7 кілометрів від Кільцевої дороги. Піщаний берег та блакитне озеро щороку приваблюють мандрівників. Раніше тут добували глину для виготовлення цегли, через що й утворився карʼєр. Нині це улюблене місце дайверів. Тут можна знайти як і платні, так і безкоштовні території.

Добиратися сюди нескладно та й недовго. Дорога займе приблизно 30 хвилин. Від Нивок щогодини курсує автобус №719. Якщо маєте автомобіль, їдьте трасою Е-373.

Озеро Редькине

Водойма антропогенного походження розташовується у Києві, на півночі Оболоні. Місцеві знають її як Міністерку. Узбережжя ділиться на дві частини: облаштовану та "дику". На першій ділянці стоять роздягальні та альтанки з мангалами. А ще тут є майданчик для волейболу. 

Друга територія не займана людиною. Найчастіше сюди приїжджають рибалки, а також кияни, які мріють усамітнитися. До речі, купатися тут також можна. Але будьте обачними, адже глибина нерівномірна.

Блакитне озеро 

Знаходиться у селі Підгірці, всього за 25 кілометрів від міста. Раніше тут звивався піщаний кар'єр, але згодом його затопило водою. Якщо шукаєте більш віддалений відпочинок, без галасливого натовпу, — обирайте дикі зони. 

На пляжі "Лобстер" працює комплекс "Імперія", поруч розташовуються ресторан європейської та авторської кухні, а також бар із кальяном. Тут є можливість орендувати шезлонги з парасольками та пограти у волейбол. 

До речі, вʼїзд на приватну базу платний. 

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Русанівська коса

Дике узбережжя ідеально підійде для літнього вікенду. Звідси відкривається чудова панорама на Правий берег Дніпра та Гідропарк. Відвідувачів тут небагато, тому реально відпочити від міської метушні. 

Тут немає туалетів, баків для сміття чи кабінок для перевдягання. Зате зростає безліч дерев, які дають чудовий затінок. Також радимо прихопити з собою усі необхідні речі, оскільки тут немає ніякої інфраструктури.

Березняки 

Зона відпочинку розташовується на Лівому березі Дніпра. Тут можна помилуватися мальовничим краєвидом на Національний ботанічний парк імені Миколи Гришка, Видубицький чоловічий монастир та пам'ятки Печерська.

На узбережжі також немає приватних комплексів, тому рекомендуємо взяти із собою килимок та перекус. А ось парасольку можна залишити вдома, адже від палючого сонця добре захищають широкі крони дерев. 

Якщо дикі та навіть приватні пляжі не для вас, обирайтебази з басейнами. У Києві їх безліч. Далі — детальніше.

Райський дворик

Готельно-ресторанний комплекс знаходиться на вулиці Погребський Шлях, 26. Гості можуть обрати шезлонг, ліжко або відмовитися від оренди. Звичайно, вхід без лежака обійдеться дешевше.

На території закладу також є роздягальня, душ, ресторан, дитячий лабіринт та майданчик. Басейн працює щодня з 10:00 до 21:00. На жаль, приносити з собою їжу суворо заборонено. До речі, радимо заздалегідь подбати про рушник, адже він не входить у вартість.

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Сезони SPA

Бутік-готель розташовується у сосновому лісі, в курортній зоні Конча-Заспа. Тут діють оздоровчий центр, лазня та фітобар. А ще тут працюють фахівці високого рівня: дієтолог, вертебролог, остеопат, масажист та косметолог. До речі, радимо відправитися у велопрогулянку, взявши двоколісник на прокат.

City Holiday Resort & SPA 5 

Комплекс розміщується в одному з парків Києва. На території облаштували літню терасу з басейном, яка, до речі, не входить у вартість проживання. За неї  потрібно сплачувати окремо. 

А ще тут на відвідувачів чекають унікальні оздоровчі процедури, масаж, соляна кімната та бані.

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Osocor Pool Scene 

Пляж знаходиться біля озера Святище. Тут є зручні бунгало та шезлонги, а ще працює діджей, який дбає про музичну атмосферу. Поціновувачам активних розваг радимо покататися на вейках або зіграти у волейбол. Локація також підійде для пар із дітьми, для них тут облаштували майданчик та басейн.

Заклад працює щодня з 10:00 до 22:30.

Пляжі Києва та передмістя: куди вибратися на вихідні

Маячок – Beach Club

Літній курорт розташовується на березі Дніпра. Узбережжя обладнали роздягальнями та душовими. На вході гостей зустрічають beach-boy, які допомагають обрати правильне місце. Радимо заздалегідь подбати про рушники, адже вони не входять у вартість оренди шезлонга.  

Плануйте літні вихідні заздалегідь. Обирайте свою ідеальну локацію та гайда відпочивати!

Раніше OBOZ.UA розповідав про бальнеологічні курорти України. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader