Ставши олімпійською чемпіонкою, я повертаюся нарешті до сина у Одесу, - Олена Кровацька
Ставши олімпійською чемпіонкою, я повертаюся нарешті до сина у Одесу, - Олена Кровацька

Ставши олімпійською чемпіонкою, я повертаюся нарешті до сина у Одесу, - Олена Кровацька

Олімпійська чемпіонка, фехтувальник Олена Кровацька, повернувшись до України, розповіла наскільки непростим був для неї шлях до медалей. Батьки спортсменки борються з тяжкими хворобами, а їй під час підготовки до виступів довелося розлучитися із сином. Про це вона написала на своїй сторінці у соцмережі.

Спортсменка згадує, що війна в Україні розпочалася, коли вона була із сином в Італії на спортивних зборах. Вона їхала туди на кілька днів, але довелося затриматись на півроку. Продовжувати тренування та займатися дитиною у чужій країні доводилося без підтримки близьких.

- Як важко бути мамою, зрозуміють тільки мами, а ще при цьому бути професійним атлетом, поєднувати було настільки складно, що здавалося, я не впораюся. Згодом ми дізнаємося, що у моєї мами знову рецидив, рак, операції, хімії – це все відбувається протягом 1-го року та 9 місяців і після всього лікарі кажуть, що можуть призначити лише паліативне лікування… За 10 місяців до ОІ я змушена їхати в Італію без сина, це для мене найстрес, як для мами, моє серце часом розривалося від болю, що він без мене, а ще в небезпеці, в Одесі, де завжди тривоги та вибухи, звичайно ж після кожних змагань та між ними я їздила до нього, – згадує вона.

Після всього за два місяці до Олімпіади спортсменка дізналася, що рак виявили і в її батька, до того ж чоловік переніс інфаркт. А незадовго до змагань вона дізналася, що на фронті, боронячи Україну, загинув її рідний дядько. Незважаючи на все це, ліжецька продовжувала підготовку до Олімпіади, і все заради того, щоб досягти своєї мети та завоювати таку важливу для України медаль. "Я наприкінці шляху... я стаю Олімпійською Чемпіонкою і повертаюся нарешті до сина", - резюмувала вона, зазначивши, що сама не знає, як упоралася з такою кількістю випробувань, але впевнена, що все це зробило її ще сильнішою та впевненішою.

  • 8 серпня Олена Кровацька повернулася до України після участі в ОІ та завоювання золотих нагород. Першими фехтувальницю привітали колеги-прикордонники.
  • Олена Кровацька виборола золото Олімпіади в Парижі в команді українських шаблісток разом із Ольгою Харлан, Аліною Комащук та Юлією Бакастовою. Кривацька також срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній шаблі.
Джерело матеріала
loader
loader