У Дніпрі викрили неповнолітнього агента ашистів, який підпалив позашляховик ЗСУ
У Дніпрі викрили неповнолітнього агента ашистів, який підпалив позашляховик ЗСУ

У Дніпрі викрили неповнолітнього агента ашистів, який підпалив позашляховик ЗСУ

У Дніпрі викрили неповнолітнього агента ашистів, який підпалив позашляховик ЗСУ - Фото 1

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного ворожого поплічника, який «на замовлення» рф готував нові підпали у Дніпрі. Основною ціллю ворога були службові авто Сил оборони, які залучені до виконання бойових завдань на передовій.

Для вчинення серії підпалів військових автомобілів російська розвідка залучила 16-річного мешканця обласного центру. У поле зору агресора юнак потрапив, коли шукав «легких грошей» у Телеграм-каналах.

У кінці липня цього року на дніпрянина дистанційно вийшов представник спецслужби рф та запропонував йому співпрацю в обмін на «швидкий заробіток».

За інструкцією окупантів їхній агент вдягнув балаклаву та вночі провів дорозвідку поблизу місць паркування авто українських захисників.

У ході розвідувальної вилазки фігурант виявив три потенційних цілі та сфотографував їх для «погодження» зі своїм російським куратором.
Після «відмашки» з рф юнак прибув у темний час доби на паркомісце одного з військових позашляховиків та підпалив його за допомогою легкозаймистої суміші.

Далі зловмисник відзняв відео загоряння на камеру власного телефону для «звітності» перед агресором.


У подальшому окупанти планували використати ці медіафайли для підготовки інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність антиукраїнського підпілля у прифронтовому місті.

Правоохоронці задокументували підривну діяльність фігуранта і затримали його «по гарячих слідах».

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон та одяг із доказами злочинної діяльності.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Незважаючи на юний вік фігуранта, йому загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Служба безпеки України

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader