Помічник судді намагається приховати те, що його 12-річна донька стріляла собі в голову
Помічник судді намагається приховати те, що його 12-річна донька стріляла собі в голову

Помічник судді намагається приховати те, що його 12-річна донька стріляла собі в голову

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо».

Інцидент, за даними поліції, стався у липні у Броварському районі Київщини у помешканні помічника судді. Після пострілу дівчинка потрапила до лікарні, де під час обстеження у її голові виявили предмет, схожий на кулю. Дитина кілька разів змінювала свідчення про події того дня, а її батько Сергій Швидак намагався переконати журналістів, що у голові його доньки нічого немає.

Журналістам «Слідства.Інфо» вдалося зібрати докази, що в голові у дівчинки — справді предмет, схожий на кулю. А також встановити, що працівник Феміди відібрав двох дітей у своєї колишньої дружини та всупереч закону роками перешкоджає матері бачитися з ними.

23 липня 2024 року до Броварської лікарні доставили 12-річну дівчинку з пораненням голови. Правоохоронці встановили, що дитину до лікарні привіз 40-річний батько. Під час обстеження лікарі виявили у голові дитини предмет, схожий на кулю.

Помічник судді намагається приховати те, що його 12-річна донька стріляла собі в голову - Фото 1
Сергій Швидак, батько постраждалої дівчинки

Декілька разів дівчинка змінювала версії перебігу подій.

«Перша її версія була такою, що вона гралася на скейтборді і впала. У процесі обстеження лікарів і рентгену було виявлено предмет, схожий на кулю. Після цього дитина сказала, що вона гралася по вулиці, у своєму селі, де проживає, і в кущах знайшла предмет схожий на пістолет. Вона ним гралася і натиснула на спусковий гачок», — розповідає у коментарі журналістам головна спеціалістка відділу комунікацій ГУНП в Київській області Яна Єрмоленко.

Також, зі слів пресофіцерки, зброя була не вогнепальною, а сам пістолет наразі не знайдено.

Мати 12-річної дівчинки Олена Сивак дізналася про інцидент з пістолетом від знайомих. Саме вона повідомила про це «Слідству.Інфо». Спершу, як каже жінка, ані поліція, ані лікарі не надавали інформацію пані Олені. Ніхто не казав їй прямо, що в голові у дівчинки — куля, її намагалися переконати, що донька впала зі скейта.

Під час однієї з поїздок до лікарні журналістка «Слідства.Інфо» поспілкувалася з батьком дівчинки. Він намагався запевнити її у тому, що в голові дівчинки немає жодного стороннього предмету.

Цей коментар батька суперечить даним поліції та медичним документам, які вдалося отримати редакції. Згідно з результатами комп’ютерної томографії, в голові 12-річної дівчинки все ж таки знаходиться стороннє тіло. «Вузлове утворення 9.6х8.8мм в м’яких тканинах скроневої області справа — стороннє тіло», — йдеться у висновку.

Помічник судді намагається приховати те, що його 12-річна донька стріляла собі в голову - Фото 2
Висновки комп’ютерної томографії

Популярні новини зараз
Нічний обстріл Києва та області - що відомо? У Чабанівській сільраді депутати саботували засідання — стало відомо чому Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023 Вакарчук присвятив пісню кримським татарам
Показати ще

Згодом медичний заклад, де лікували постраждалу дівчинку, надав її матері лист з перебігом подій. Цей лист є у розпорядженні «Слідства.Інфо».

«… самостійно, у супроводі батька о 17 годині 50 хвилині 23 липня 2024 року звернулась зі скаргами на головний біль, відкриту рану голови, загальну слабкість. Зі слів пацієнтки, травмувалась о 13 годині цього ж дня вдома, вистріливши з травматичної зброї гумовою кулею собі в голову. При виконанні обстеження виявлено стороннє тіло в м’яких тканинах скроневої області справа», — йдеться у відповіді медичного закладу.

Відповідь Броварської лікарні

Також, як розповіла журналістам Олена Сивак, колишній чоловік Сергій Швидак кілька років тому відібрав у неї двох спільних дітей і перешкоджає спілкуванню з ними. Саме тому жінка змушена збирати інформацію про стан здоровʼя своєї дитини через запити та офіційне листування.

На момент публікації матеріалу журналістам «Слідства.Інфо» стало відомо, що 12-річній дівчинці зробили МРТ мозку. За результатами досліджень, у лобній та скроневій частинах голови виявили по одній ділянці запалення, тобто загалом — дві. За словами мами дівчинки, операцію з видалення стороннього тіла з голови її дитини наразі чомусь не проводили.

Джерело матеріала
loader
loader