Байден назвав декілька причин свого рішення вийти з президентської гонки
Байден назвав декілька причин свого рішення вийти з президентської гонки

Байден назвав декілька причин свого рішення вийти з президентської гонки

Президент США Джо Байден вирішив вийти з президентської гонки, зокрема, для того, щоб Демократична партія могла повністю зосередитися на тому, щоб не дати колишньому президенту Дональду Трампу повернутися в Білий дім.

Про це він сказав в інтерв’ю американському телеканалу CBS, передає Укрінформ.

«Опитування, які ми проводили, показали, що це була б гонка на рівних, яка б тривала до самого кінця. Але те, що сталося, полягає в тому, що багато моїх колег-демократів у Палаті представників і Сенаті думали, що я зашкоджу їм під час перегонів. І я хвилювався, що якщо я залишуся в перегонах, це стане темою для обговорень. І я думав, що це стане справжнім відволіканням номер один», - заявив Байден.

Він додав, що коли балотувався вперше на пост президента США у 2020 році, то він вважав себе президентом «перехідного періоду».

«Але все рухалося настільки швидко, що цього не сталося», - сказав президент.

Він також зазначив, що для нього найголовнішим питанням є збереження демократії в країні.

«Хоча це велика честь бути президентом, я вважаю, що я зобов’язаний перед країною робити те, що є найважливішим, що ви можете зробити, а саме, що ми повинні, ми повинні, ми повинні перемогти Трампа», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня президент США Джо Байден заявив, що припиняє свою виборчу кампанію, та звернувся із закликом до демократів підтримати кандидатуру віцепрезидента Камали Гарріс.

Фото: Doug Mills/The New York Times

Теги за темою
Джо Байден Дональд Трамп Вибори Президента
Джерело матеріала
loader
loader