Дочекався завершення Олімпіади: Томас Бах повідомив про своє майбутнє на посаді президента МОК
Дочекався завершення Олімпіади: Томас Бах повідомив про своє майбутнє на посаді президента МОК

Дочекався завершення Олімпіади: Томас Бах повідомив про своє майбутнє на посаді президента МОК

У суботу, 11 серпня, в Парижі відбулося засідання Генеральної асамблеї Міжнародного олімпійського комітету. На ній виступив німецький функціонер Томас Бах.

Нові часи вимагають нових лідерів

Очільник МОК зняв усі спекуляції стосовно свого переобрання на новий термін. Бах заявив, що в наступному році звільнить місце наступнику.

"Олімпійські ігри будуть найкраще організовані зі зміною керівництва.

Нові часи вимагають нових лідерів. У своєму віці я не найкращий капітан. Я знаю, що своїм рішенням я розчарую багатьох із вас", – заявив Бах.

Серед ймовірних кандидатів на посаду називають членів виконавчої ради МОК: Ніколь Ховерц з Аруби та іспанця Хуана Антоніо Самаранча-молодшого, чий батько був президентом МОК протягом 21 року.

Також можуть взяти участь у виборах йорданський принц Фейсал аль-Хусейн та колишня олімпійська чемпіонка з плавання Кірсті Ковентрі із Зімбабве.

Бах на посаді президента МОК

  • Нагадаємо, що Томас Бах очолив комітет у 2013 році. Він перебував на посаді два терміни.
  • 70-річному функціонеру пропонували змінити статут, щоб залишитися президентом. Однак Бах категорично відкинув усі ці ідеї.
  • Німецький чиновник займав непослідовну політику стосовно України. На початку повномасштабної агресії Росії МОК запровадив санкції до спортсменів з країни-терористки.
  • Однак згодом Комітет почав загравати з агресором. МОК рекомендував міжнародним федераціям допустити до змагань атлетів з країни-терористки.
  • Таким чином, спортсмени з російським та білоруським паспортом стали учасниками Олімпійських ігор. Заради справедливості варто додати, що усі вони повинні були відповідати критеріям нейтральності. Крім того, вони змагалися без свого прапора та гімну.
Джерело матеріала
loader
loader