Яке авто проїде перехрестя першим? Складне завдання з ПДР в Україні із фото
Яке авто проїде перехрестя першим? Складне завдання з ПДР в Україні із фото

Яке авто проїде перехрестя першим? Складне завдання з ПДР в Україні із фото

Правильна черговість проїзду перехресть – запорука безпеки дорожнього руху у містах. Тому варто регулярно перевіряти себе на знання відповідних вимог ПДР.

Саме такий тест опублікував Telegram-блог "Тести ПДР (vodiy.ua)". У ньому потрібно визначити, як розминуться на перетині доріг три автомобілі, які під’їхали до нього одночасно.

Подивіться на картинку, яка задає умови задачі. На ній ми бачимо, як до нерегульованого перехрестя одночасно наближаються синє, жовте та червоне авто. Ваша задача – визначити, яке з них за правилами має проїхати першим. Варіантів відповідей, певна річ, три:

  1. червоне авто;
  2. жовте авто;
  3. синє авто.

Оберіть варіант, який ви вважаєте правильним. І неодмінно сформулюйте пояснення своєї відповіді. А потім переходьте до тлумачення ситуації.

Отже, якщо уважно придивитись до зображення, то на перехресті можна побачити знак 2.3 "Головна дорога" з табличкою, яка вказує, яка сама частина перехрестя є головною. Відповідно до них, синє та жовте авто мають пріоритет над червоним, яке рухається другорядною дорогою. А отже водій червоного авто точно має поступитись їм дорогою.

Своєю чергою водії жовтого і синього мають визначити між собою черговість проїзду за правилом правої руки. Оскільки жовтий автомобіль наближається до синього з правого боку, то він, відповідно до правил має пріоритет.

Таким чином, порядок проїзду перехрестя, відповідно до умов задачі, буде таким: першим проїде жовте авто, потім – синє і останнім – червоне. Отже, правильним є другий варіант відповіді.

Раніше OBOZ.UA публікував задачу на знання правил безпечного обгону.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader